IGOR MEŠIN

Lako mi je glumiti da pjevam

Zaustavljaju me na ulici i pitaju mogu li se prijaviti na kviz: valjda misle da nosim prijavnice sa sobom. Ljudima je, čini se, vrlo atraktivno pjevati, dobro se zabaviti i pritom osvojiti novac – govori Igor Mešin, 40-godišnji zagrebački glumac koji vodi glazbeni kviz “Ne zaboravi stihove”, koji se ponedjeljkom na večer prikazuje na Novoj TV. I on ima pjevačkog iskustva: kao dijete je bio u školskom zboru, pjevanje mu je bilo obvezni predmet na studiju glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a napjevao se u Gradskom kazalištu “Komedija”, svojoj matičnoj kući, u mjuziklima “Chicago”, “Skidajte se do kraja”, “Briljantin”…

Priznaje da ne pamti stihove i da uvijek prije nego što će izići na pozornicu ili “ispitati” natjecatelja u kvizu, škicne u šalabahter. Estradnom iskustvu najbliže je bio lani, kad je u HTV-ovom showu Zvijezde pjevaju nastupao sa zagrebačkom pjevačicom Jelenom Radan.

– Lako mi je glumiti da pjevam. Glazba me zanima samo ako je vezana za glumački posao, no pjevati profesionalno, to već ne bih mogao. Teško mi je reći kakvu glazbu slušam, važno je da je kvalitetna. Od domaćih pjevača izdvojio bih Gibonnija, Massima, Olivera, grupe Merita’s i Prljavo kazalište. Jedino što ne volim su narodnjaci, u bilo kojem obliku – govori glumac kojeg su proslavile i televizijske uloge u humorističnim serijalima: Mile Cara, vozača Hitne pomoći u “Našoj maloj klinici”, i nesuđenog pjevača Nene u “Odmori se, zaslužio si”, gdje je njegov nastup odjavna špica.

Upravo zahvaljujući ulozi u “Našoj maloj klinici” pozvan je na probno snimanje za kviz Ne zaboravi stihove. Da bi što bolje izgledao na malom ekranu, u protekla tri mjeseca skinuo je šest kilograma.

– Navršio sam 40 godina – kaže – i želio sam se malo dovesti u red. Recept je jednostavan: ne jesti mnogo, odreći se hrane na večer i baviti se fizičkom aktivnosti. Odlazio sam u teretanu četiri puta tjedno, a sad vježbam najmanje dvaput tjedno, koliko mi obveze dopuste.

Iako ne želi robovati odjeći, priznaje da pazi što će odjenuti, a kad je neka posebna prigoda, u pomoć mu priskače supruga Antonina, defektologinja u vrtiću, s kojom će uskoro proslaviti 14. godišnjicu braka.

– Mrzak mi je shopping. U dućanu ne mogu izdržati dulje od desetak minuta. Kupujem samo stvari u koje se zaljubim isprve. Imam sreću što supruga dobro poznaje moj ukus tako da mi i ona često ode kupiti neki komad garderobe. A i sin Roko, kojemu je osam i pol godina, zna izabrati dobru stvar za svog tatu – govori Igor Mešin, koji ovih dana u “Komediji” priprema predstavu “Svečana večera u pogrebnom poduzeću” Ive Brešana.

– Na žalost, sa svojom obitelji ne provodim onoliko vremena koliko bih htio, no sad je malo bolje otkako smo prestali snimati “Našu malu kliniku” u Ljubljani. Kad nismo doma, gdje Roko i ja ponekad igramo playstation ili na televiziji gledamo nogomet, sve troje odlazimo na izlet u prirodu ili u neki restoran na finu klopu.

Glumac priznaje da ga najbolje opušta kuhanje. Zna pripraviti mnoga, kako kaže, “narodna jela”, zna napraviti i dobru pašticadu, no nikad ne kuha po receptima. Njegovi su još neki kućanski poslovi: sitni popravci, mijenjanje žarulja, slaganje posuđa u perilicu, pospremanje kreveta…

– Kad se baš želim odmoriti, onda prebirem po daljinskom upravljaču sve dok ne zaspim. U našoj kući televizor je stalno upaljen, televizija nam je zvučna kulisa, no ne pratim ništa posebno. Čak je i Roku ograničeno gledanje televizije i igranje na playstationu. To mu je dopušteno samo vikendom. U posljednje doba sav je u nogometu: igra ga sa svojim dečkima i skuplja sličice nogometaša s Europskog prvenstva – priča Igor Mešin, koji bi, kaže, volio imati još djece. Tako bi bilo još veselije druženje kad se na roštilju okupe i njegovi dugogodišnji prijatelji s obiteljima: glumci Filip Šovagović i Filip Nola te televizijski i radijski voditelj Duško Čurlić.

Marijana Marinović

Linker
29. travanj 2024 08:40