DOBRO SE DOBRIM VRAĆA

Lana Jurčević ambasadorica Facebook humanitaraca

Jana koja pomoću humanitarne udruge Facebook humanitarci pomože obiteljima s djecom slabijeg imovinskog stanja nabavkom osnovnih kućnih potrepština, hrane i slatkiša odnosno svega onog što je potrebno jednom domaćinstvu, u ovo božićno vrjijeme svakoj obitelji dostavila je i božićno drvce, te angažirala poznate osobe za pomoć u kićenju:

– “Dobro se dobrim vraća” je prva poruka koju sam uočila u novoj kampanji Jane vode s porukom i upravo je ta poruka vodilja koja bi nas sve trebala inspirirati na dobra djela u ovo blagdansko doba – poručila je pjevačica Lana Jurčević.

Građanska inicijativa Facebook humanitarci nastala 2010. u Puli pomaže ljudima slabijeg imovinskog statusa, samohranim majkama s djecom, osobama s invaliditetom, starijim osobama i onima koji se trude naći posao, a ne nalaze ga. Danas Facebook humanitarci aktivno djeluju u Puli, Rovinju, Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Splitu, Dubrovniku i Miami Beachu.

U tri godine članovi inicijative odradili su oko 30 tisuća sati volontiranja i donacijama pomogli oko 300 obitelji na području cijele Hrvatske. Donirano je između 30 i 35 tona hrane i higijenskih potrepština, oko 10 do 15 kamiona odjeće, obuće, namještaja, bijele tehnike i kompjutora, opreme za bebe, invalidskih pomagala, ogrjevnog drva i drugog materijala.

Linker
02. prosinac 2023 10:17