MOJ STIL

Lana Jurčević: Ljudi se iznenade kada me vide na sastanku

Imati ideju i dovoljno hrabrosti za promjene te izbjegavati šablonu – pravila su odjevnog stila Lane Jurčević (26). Zagrebačka pjevačica, kojoj je nedavno izašao kompilacijski album ‘Kopija’, za nastupe uglavnom bira ženstvene haljinice i seksi minice, a ni u privatnim situacijama ne izgleda bitno drukčije – pogotovo kad s prijateljima i dečkom Fabijanom Mari­ćem, studentom ekonomije, odlazi na večeru ili u kino. No, kako njezin život nisu samo estrada i večernji izlasci, nego i studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti te angažman u plesnoj školi La’ Studio by Lana Jurčević, koju je prije pola godine otvorila na Zagrebačkom velesajmu, važan dio njene garderobe su i trenirke i tenisice. Kao velika zaljubljenica u ples – a svoje je umijeće na plesnom podiju pokazala i kao finalistica showa Ples sa zvijezdama – Lana se s plesačicama već priprema za veliki koncert koji će održati u sklopu ATP Croatia Open u Umagu.

Za proljetni specijal GlorijeIN, Lana Jurčević je otkrila tajnu svojeg stila.

MODNA INSPIRACIJA – Volim prolistati Elle i Vogue te pogledati web stranicu style.com, koja je za mene modna enciklopedija. A kad mi se svidi nešto što ne mogu naći u našim dućanima, odlazim u virtualni shopping. Omiljene adre­se su mi asos.com i net-a-porter. Tu je kupovanje čisti užitak – nema ni hodanja, ni če­kanja, ni isprobavanja.

MOJ STIL – U srednjoj sam se školi zadnja od svih cura u razredu počela šminkati i dotjerivati. Moja je ‘furka’ u to vrijeme bila hiphoperska: nosila sam široke hlače, šilterice, potkošulje i uske majice s uzorcima. Čak sam stavila i aparatić za zube, jer mi je to bilo ‘fora’ i uklapalo mi se u tadašnji styling. Na početku karijere sam znala na sebe staviti više detalja nego što je bilo potrebno, a s vremenom sam počela cijeniti jedinstveni dizajn. Smatram se nepredvidljivom osobom pa mi je takav i stil odijevanja. Jer, podjednako se dobro osjećam u haljinici i u štiklama, kao i u trenirci i tenisicama.

TAJNA DOBROG STILA – Odjeća ne čini čovjeka, ali mnogo govori o njemu. Stoga smatram da određene prilike zahtijevaju određenu ozbiljnost: kad idem na poslovne sastanke, obavezno odjenem sako i dobro skrojene hlače te obujem kvalitetne cipele. Znam da se neki iznenade kad me takvu ugledaju, jer su očekivali Lanu sa scene i potpuno drukčije odjevenu.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o odjevnom stilu Lane Jurčević potražite u novom broju Gloria IN proljetnog specijala (br.8).

Linker
20. travanj 2024 03:48