EKSPERIMENTIRANJE

Lejla Filipović: Tarik mi je rekao da sam preslatka

Premda Lejla Filipovć (35) kaže da je sklona promjenama na kosi, bivša misica i supruga glumca i TV voditelja Tarika Filipovića , dosad je više eksperimentirala s dužinom negoli s bojama. No, otkako je prije godinu dana postala zaštitno lice za Keune, za njih je snimila četiri kampanje te – spojivši ugodno s korisnim – odvažila se na vidljivije promjene. Posljednja od njih bila je i najradikalnija: u iščekivanju proljeća, kosu je obojila u vatrenocrveno i pokazala svoja tri nova lica. Buntovna ‘kokotica’, klasična zalizana frizura s razdjeljkom, te kovrčavi bob dio su kolekcije proljetnih frizura koje su osmislili stilisti Keunea – nizozemskog proizvođača boja i preparata za njegu kose.

Jeste li se brzo naviknuli na svoj novi izgled? – U početku sam se svako jutro pogledavala u zrcalo, ili dok bih prolazila gradom, zagledavala se u izloge da provjerim kako izgledam s novom bojom kose. Nakon nekoliko dana srodila sam se sa svojim izgledom i više nije bilo iznenađenja u ogledalu.

No, jesu li bili iznenađeni suprug i djeca? – Tarik se već naučio na moje promjene, i u šali kaže da stalno ima novu ženu. Ovaj put mi je rekao da sam – preslatka! Djeca su kritičnija, jer baš ne vole prevelike promjene. Stariji sin, osamipolgodišnji Dino, žali za mojom dugom plavom kosom, ali ova mu se promjena, premda sam se malo pribojavala, začudo sviđa. Mlađi sin, četverogodišnji Arman, rekao je da sam – kao vatra! A jedna je prijateljica pohvalila moju hrabrost.

Kako to da ste se tek sad odlučili na tako radikalne promjene? – Nakon šest godina, koliko se u Keune Akademiji brinu o mojoj kosi, potpuno sam se opustila – i prepustila im se u ruke. Oni su predlagali, zajedno smo birali i dogovorili se za intenzivnocrvenu. Nakon ove promjene, spremna sam isprobati sve boje, osim crne – zato što me čini starijom.

Kakva vam je inače prirodna boja kose? – Jako svijetlosmeđa, pa bih po ljeti postajala sasvim plava. Prvi put sam je obojila potkraj srednje škole, u dosta tamnu boju. I na izboru za Miss, prije trinaest godina, bila sam tamnosmeđa. Nikad nisam išla u neke krajnosti: imala sam potom boju vina, koja je tada bila popularna, a zatim sam se, s pramenovima u boji meda, vratila donekle svojoj prirodnoj boji. I godinama nisam ništa mijenjala sve do kampanje za Keune, kad sam lani postala njihovo zaštitno lice. Tad su počele moje promjene: od platinastoplave i zlatokose, do bež s bakrenim nijansama. Nosila sam i oštri bob i bajkersku frizuru s tisuću nemirnih kovrči.

Jeste li se teško odricali duge kose? – Nije mi se problem ošišati i neću danima zbog toga žaliti. Kosa mi brzo raste, i kad dođe do određene dužine, već razmišljam o tome kako da je skratim. Sjećam se da sam u prvom razredu osnovne imala sasvim kratku, dječaku frizuru, a onda sve do 20. godine jako dugu kosu. Nosila sam je skupljenu u rep, ili raspuštenu, ili bi mi je mama isplela u pletenice…

Jesu li vas dečki u školi u Dubrovniku povlačili za kosu? – Pa bilo je i toga. Bilo to onako dječje iskazivanje simpatija.

Kojim je preparatima njegujete? – Isprobam svaku novu Keune liniju koju mi oni preporuče, od preparata za obojenu, pa za suhu kosu… Imam mnogo kose, ali je jako tanka i lako se zamrsi pa je trebam dodatno njegovati. Već dulje vrijeme koristim So Pure kupku i emulziju jer je na prirodnoj bazi, sadrži eterična ulja i krasno miriše. Inače, kosa mi je prirodno malo valovita i nije ju teško oblikovati.

Savjetujete li prijateljice o izboru frizure? – Predlažem im kako da se ošišaju, nekima se moje ideje svide, a druge teško prihvaćaju promjene i ljubomorno čuvaju dugu kosu. Sestru sam nedavno uspjela nagovoriti da se ošiša na sasvim kratko. I odlično joj stoji nova frizura.

Potiče li vas jedna promjena na još neke? – Uz ovu boju kose ne mogu odjenuti mnoge stvari, i njih sam premjestila u udaljeniji dio ormara, a na dohvat ruke izvukla sam garderobu u crnoj, zelenoj i bijeloj boji. Pa to sada kombiniram. Crvenokosa ću vjerojatno ostati do ljeta. Dosadašnji ruž za usne, maskara i sjenilo za oči pristaju mi uz boju kose.

Jagoda Zamoda Snimio: Timor Šatara

Linker
03. svibanj 2024 23:35