MALI TRIKOVI

Leona Paraminski: Mom izgledu pomažu tibetanske vježbe

– Moj izgled najviše ovisi o mojem unutarnjem stanju, a da postignem ravnotežu, pomogle su mi tibetanske vježbe – pet rituala koji utječu na endokrine žlijezde, a hormoni što ih one izlučuju reguliraju, pak, sve funkcije tijela. Tibetance vježbam godinu dana i otad sam mnogo smirenija, stabilnija i koncentriranija – kaže 32-godišnja Zagrepčanka Leona Paraminski.

Što se make-upa tiče, dva ključna preparata u njenom životu su rumenilo (svijetlo, ružičasto) te maskara (Chanel Inimitable, crna). Koža lica joj je iznimno osjetljiva i nerijetko reagira na debele slojeve scenske šminke (zatvaranjem pora i crvenilom) pa je dosad isprobala razne skupe i jeftine preparate za njegu.

Trenutačno koristi Paula’s Choice, kozmetiku koja se kupuje preko interneta, a nabavila je gotovo sve proizvode iz linije za problematičnu kožu – tonik za čišćenje koji ne isušuje i ne iritira, tekućinu koja ublažava upale, preparat koji će se ‘pobrinuti’ za pokoji prištić, losion za smirivanje… ‘Paulin izbor’ postao je i Leonin izbor jer ta kozmetika ne sadržava umjetne boje i mirise te kemijske supstance agresivne prema koži.

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o malim tajnama kozmetike i njege velikih majstorica pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 868) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
26. travanj 2024 17:39