Foto: Reuters/EPH / REUTERS
MILIJUNSKA TUŽBA

Leonardo DiCaprio na sudu zbog Vuka s Wall Streeta

Iako se nadao da će izbjeći svjedočenje, newyorški sudac pozvao je američkog glumca na sud zbog filma “Vuk s Wall Streeta” nakon što je Andrew Green tužio Paramount Pictures za klevetu.

Bivši izvršni direktor brokerske firme Stratton Oakmont traži 25 milijuna dolara od američke producentske kuće i drugih producenata. Tvrdi da je u filmu kroz lik Nickyja “Rugrata” Koskoffa, kojeg je glumio P.J.Byrne, prikazan kao “kriminalac, drogeraš i degenerik” te mu je narušena reputacija zbog čega ga je napustila i zaručnica. Paramount je u svojoj obrani iznio kako je Byrneov karakter u potpunosti izmišljen. “Ne postoje činjenice koje bi potvrdile da je Nicky bio prepoznatljivo oličenje Andrewa Greena” – napisali su odvjetnici američke tvrtke za proizvodnju i distribuciju filmova.

Martin Scorsese, redatelj filma nagrađenog Zlatnim globusom, i scenarist Terence Winter su već svjedočili, a sada je došao red i na Leonarda DiCaprija, koji u filmu igra Jordana Belforta. Njegovi odvjetnici tvrdili su kako nema potrebe da ga se zove na sud s obzirom da nije pisao scenarij, režirao film pa čak ni glumio sporni lik. Ipak, tužitelj je inzistirao kako je 41-godišnji glumac bio uključen u proces stvaranja filma s obzirom da je bio jedan od producenata filma. “Vuk s Wall Streeta” temeljen je na istinitoj priči o Jordanu Belfortu, a Andrew Green bio je njegov bliski suradnik. Iako se njegovo ime nigdje ne spominje, on smatra kako je lik Nickyja Rugrata Koskoffa napravljen upravo po njemu te da mu je time narušena reputacija.

Linker
20. travanj 2024 07:59