TREND

Lepršavi šal - samozatajni modni dodatak

Dolepršao je na krilima Hippy trenda, a šik cure ga, osim kao ukras oko vrata, nose oko pojasa, zapešća, torbe ili omotanog oko glave poput turbana.

Uloga “majstora kombinacija” ove je sezone dodijeljena jednom samozatajnom modnom dodatku – lepršavom pamučnom ili svilenom šalu. Zbog raskošnih uzoraka i profinjenog tkanja djeluje jednako glamurozno kao i nakit pa se, osim kao ukras oko vrata, veže oko glave, struka, ručki torbe… Ipak, većina dizajnera predlaže da se nosi nehajno prebačen preko ramena, što posebno šik izgleda uz haljine i tunike u hippy stilu koje dominiraju proljetnom garderobom.

1. Od modalnog vlakna 277,16 kn, And 2. Od svile i pamuka 89 kn, Caleidos 3. Svileni, cijena na upit, FREYWILLE 4. Od poliestera 199 kn, Naf Naf 5. Moschino svileni 745 kn, Naftalina

Za večernje prilike – prije nego što se njegovi krajevi prebace na leđa – veže se u čvor uz vrat, ili se nekoliko puta omota kako su to činile “zločeste djevojke” iz disco ere 70-ih godina prošlog stoljeća, skrivajući tako i pokoji ljubavni ugriz iz burnog noćnog provoda. Američki dizajner Tommy Hilfiger, inspiriran rock-kulturom, predlaže pak da se omota oko zapešća, što je već nekoliko sezona trend na glazbenim festivalima.

1. Od svile 229 kn, Benetton 2. Od poliestera 49 kn, Carpisa, Arena Centar 3. Svileni 475 kn, Tous 4. Od pamuka i liocela 399 kn, Marc O’Polo, Centar Cvjetni 5. Od poliestera 89,90 kn, House, Arena Centar

Napisala Anela Martinović

Linker
30. rujan 2022 17:23