NOVA GLORIA

Letizia - nepoznati život nove španjolske kraljice

Od buduće kraljice stanovnici Španjolske očekuju da će sa suprugom, princem Felipeom, poboljšati imidž monarhije nakon što 18. lipnja dođe na tron, a popularnoj princezi njen ulazak u kraljevsku obitelj nije bio nimalo lagan.

Odabranicom svog sina kralj Juan Carlos nije bio presretan: Letizia Ortiz Rocasolano ne samo da je bila pučanka, nego i razvedenica ˝šarolike˝ prošlosti. Svjestan tog negativnog stava, Felipe je došao zatražiti očevo dopuštenje da se vjenča s Letizijom s pismom u džepu u kojem izjavljuje da se radi ljubavi odriče prava na prijestolje, a kad mu je otac predložio da bar pričeka godinu kako bi se uvjerio da je Letizia ona prava, izvadio je pismo i dao ga ocu. Očajan, Juan Carlos je pitao suprugu Sofiju što da radi. A ona mu je rekla: – Nemaš izbora. Ako ne pristaneš, to će biti kraj monarhije.

Marta Štoos

Je li princ spreman za preuzimanje trona, kako je upoznao sadašnju suprugu i koje glasine prate buduću kraljicu pročitajte u tiskanom izdanju Glorije koja je u prodaji od 12. lipnja.

Linker
19. travanj 2024 17:45