Muhsin Akgun/Hurryet
DŽEPNA VENERA

Leyla Hazal Kaya - velika pobjeda turske Salme Hayek

Da, i to se dogodilo. Feriha se udala za Emira. Ali tu nije kraj njihovim peripetijama jer su to učinili bez znanja roditelja koji se protive njihovoj ljubavi. Ta priča puna zapleta, suza, grubosti, ali i najdubljih mladenačkih emocija već mjesecima drži u napetosti gledatelje TV serijala “Djevojka imena Feriha”, a glavna junakinja Leyla Hazal Kaya (22), kojoj je to prva naslovna uloga, doživjela je slavu i na našim prostorima.

Turski mediji tu djevojku zelenih očiju, visoku samo 158 centimetara, nazivaju džepnom Venerom i često je uspoređuju s mnogo poznatijom kolegicom Salmom Hayek, koju i sama izdvaja kao svoj uzor. Jer ni njoj visina nije bila prepreka za uspjeh. A s obzirom na svoje godine Leyla Hazal Kaya u turskim je okvirima doista postigla mnogo.

Iako će 1. listopada proslaviti 23. rođendan, Leyla Hazal Kaya već je osvojila nekoliko prestižnih nagrada – turski Oscar kao najbolja dramska glumica 2011. za serijal “Djevojka imena Feriha”, prema tamošnjim portalima Feriha je najbolja lanjska ženska uloga, a neki, poput Ayakligazete.com, Bakmoda.com i MagazinCity.com, su je proglasili najljepšom i najboljom turskom glumicom za 2012. i 2013. Snimila je i reklame za Colu Turku, Nescafé, Tofitu, Penti, Turkcell, Molped i druge turske kompanije, a osvanula je i na naslovnicama brojnih tamošnjih magazina.

Od ovog ljeta viđa se s 26-godišnjim turskim glazbenikom Canom Bomonom, koji je lani predstavljao Tursku na Eurosongu u Bakuu, gdje je s pjesmom “Love Me Back” bio sedmi. Iako se oboje trude na sve načine izbjeći novinare i fotografe, početkom rujna ipak su uhvaćeni kako se nježno grle i ljube na proslavi rođendana glumice Gonce Vuslateri.

Njezin najveći problem bio je dijabetes, bolest koja zahtijeva temeljitu promjenu životnih navika:

– U mjesec i pol dana zbog šećerne bolesti jako sam se udebljala – rekla je o svojim tegobama Leyla Hazal Kaya. – Imam samo 22 godine i nije mi bilo lako prihvatiti tu bolest. Nakon jela šećer bi mi jako skočio, ali i odmah pao, tako da h od umo ra zaspala. Ali kad sam se napokon suočila sa svojim zdravstvenim problemom, sve je krenulo nabolje. Uvela sam poseban režim prehrane i u dva i pol mjeseca smršavjela 11 kilograma. Počela sam svaki dan hodati sat i pol, nabavila i kardiodance DVD uz koji redovito vježbam.

Maja Kuzmanović

Linker
19. travanj 2024 07:55