USPOMENE LJUBAVI

Lisa Marie Presley: Pamtim odrastanje na Gracelandu

Američka pjevačica i skladateljica Lisa Marie Presley (44), jedina kći Elvisa Presleya, nakon sedam godina diskografske pauze objavila je treći studijski album “Storm&Grace”. Princeza rock’n’rolla, kako joj tepaju mediji, poznata je po burnim brakovima s glazbenikom Dannyjem Keoughom, kraljem popa Michaelom Jacksonom i glumcem Nicolasom Cageom, a smirila se tek u četvrtom, s glazbenim producentom Michaelom Lockwoodom: s njim i četvero djece živi u engleskoj pokrajini Kent.

Zašto vam je trebalo toliko dugo da snimite album? – U početku glazbene karijere bila sam nervozna i na neki način nesigurna, bilo mi je stalo što će drugi misliti o meni i mojoj glazbi. S vremenom sam sazrela, smirila se, očistila svoj život od loših utjecaja i ponovo postala mama: 2008. sam rodila blizanke Harper Vivienne Ann i Finley Aaron Love. U Engleskoj sam se posvetila obitelji, kuhala sam i uređivala vrt, a u Los Angelesu, kamo smo često letjeli u posjet mojoj mami, baki i djedu te roditeljima moga muža, počela sam polako pisati pjesme.

Što vas inspirira u pisanju pjesama? – Život i osjećaji, a najviše moja djeca.

Pokazuju li ona glazbeni talent? – Da, sva su moja djeca jako muzikalna. Sin Benjamin Storm (20) isto je glazbenik, a moje nastarije dijete, Danielle Riley Keough (23), uspješna je manekenka i glumica.

Koje su vaše najljepše uspomene iz djetinjstva? – Odrastanje na Gracelandu, gdje sam bila okružena ljubavlju i gdje se tata uvijek igrao sa mnom i ohrabrivao me kad bih pjevala pred ogledalom s četkom za kosu u ruci umjesto mikrofona.

Koji su vam najdraži predmeti iz djetinjstva koje ste izložili na izložbi “Elvis…Through His Daughters Eyes” na Gracelandu? – Izloženo je više od 200 predmeta i igračaka, među kojima su videokasete i fotografije kad sam bila mala, lutke, bicikl, mali gramofon i 25 ploča koje mi je tata darovao.

Marijana Marinović

Linker
15. travanj 2024 00:01