Aaron /Flickr
IDEALNA REKREACIJA

Lista ljetnih aktivnosti koje troše najviše kalorija

Sunčano vrijeme i duži dani idealni su za provođenje vremena u sportskim aktivnostima koje možete prakticirati sami ili u dobrom društvu prijatelja i članova obitelji.

Duge dane provedene u uredu pokušajte zamijeniti aktivnostima na otvorenom. Osim što blagotvorno djeluju na vaš organizam, pomažu u održavanju tjelesne težine, reduciraju razinu loših hormona poput kortizola te lučenju hormona sreće ili endorfina.

Pogledajte listu ljetnih aktivnosti koje troše najviše kalorija:

Pješačenje – 370 kalorija u sat vremena

Svjež zrak i priroda ne utječu povoljno samo na mišiće i kardiovaskularni sustav, nego djeluju i kao svojevrsna meditativna aktivnost. Osoba prosječne visine u sat vremena pješačenja potrošit će oko 370 kalorija.

Tenis – 560 kalorija u sat vremena

Najbolja ljetna vježba zasigurno je tenis. Kombinacija trčanja i eksplozivnih udaraca reketom – odlična su tjelovježba za mišiće ruku, nogu i ramena. Obavezno je lagano zagrijavanje prije i lagano istezanje nakon igre.

Bacanje frizbija – 210 kalorija u sat vremena

Dugi ljetni dani, sve češće možete vidjeti, u parkovima se krate ovom ljetnom aktivnošću. Iako ne troši toliko kalorija, igra frizbijem odlična je razbibriga kojom ćete razgibati cijelo tijelo. Ukoliko u to uključite i dobro društvo – zabava je zajamčena.

Plivanje – 800 kalorija u sat vremena

Jača srce, produbljuje disanje i povećava kapacitet pluća. Plivanje omiljenim stilom pomaže u održavanju zdrave tjelesne težine. Slobodnim stilom, u prosijeku, troši se 600 kalorija, prsnim plivanjem 750, a delfin stilom oko 800 kalorija na sat.

Vožnja biciklom – 640 kalorija u sat vremena

Ovo prijevozno sredstvo i oblik rekreacije mnogima je omiljena aktivnost tijekom cijele godine. Jača mišiće nogu i stražnjice, a pomaže i u skidanju kilograma viška. Također, dokazano je, vožnja biciklom povećava razinu energije u tijelu za 20 posto.

Rolanje – 420 kalorija u sat vremena

Aktivnost u kojoj mnogi posebno uživaju u ljetnim mjesecima. Rolanjem možete sagorijeti i do 420 kalorija u sat vremena, a odlično djeluje na mišiće nogu i stražnjice.

J.V.S.

Linker
05. svibanj 2024 13:35