AARON JOHNSON

Ljubav bez granica

Aaron Johnson , 19-godišnji mladić iz Holmer Greena, sela na jugu Engleske, nova je zvijezda britanskog glumišta: još lani je oduševio kritičare ulogom mladog Johna Lennona u filmu “Nowhere Boy”, njegov “Kick-Ass” trenutačno je među najgledanijim filmovima, a glavnu ulogu ima i u filmu “Chat Room” slavnog japanskog redatelja Hidea Nakate.

No, britanski mediji ipak pišu samo o njegovom ljubavnom životu. Naime, dok se njegovi vršnjaci tek zaljubljuju, Johnson se priprema postati otac. To možda i ne bi bilo toliko čudno da njegova odabranica nije britanska umjetnica Sam Taylor-Wood , majka dviju djevojčica i od njega starija 24 godine.

Upoznali su se početkom 2009. na snimanju filma “Nowhere Boy”, debitantskom projektu poznate konceptualne umjetnice, a dobar odnos na snimanju ubrzo je prerastao u strastvenu ljubavnu vezu. Svjesni pomalo bizarne situacije – s obzirom na to bi Sam Taylor-Wood mogla biti majka Aaronu Johnsonu – isprva su to skrivali, no već na filmskom festivalu u Cannesu ponosno su zajedno izišli pred fotoreportere.

– Imam divnu ženu, koja je ujedno fantastična majka. Ja sam u duši stariji, a ona mlađa od svoje kronološke dobi. Zato savršeno odgovaramo jedno drugome – kazao je Johnson, pruživši sočan materijal britanskim tabloidima koji su odmah složili priču o “pohotnoj redateljici” i “naivnom glumcu”.

– Nisam očekivao da će se toliko pisati o mojem ljubavnom životu pa smo se zbog svega osjećali pomalo čudno. No, izdržavši sve te napade, pokazali smo kolika je snaga naše ljubavi. Uostalom, ne štitimo samo sebe već i djecu i naše obitelji – poručio je Aaron Johnson, koji je u listopadu 2009. objavio zaruke s redateljicom, a početkom ove godine par je priopćio da očekuje dijete.

Iako nije odrastao u obitelji koja bi poticala njegovu sklonost glumi – majka mu je kućanica, a otac inženjer – Johnson je debi imao već sa šest godina u “Macbethu”, u kojem je glumio uz slavnog Rufusa Sewella. Odrastajući u uvjerenju da će kad-tad postati “pravi” glumac, tijekom školovanja je odbijao savjete nastavnika da razmisli o nekoj drugoj mogućnosti. Istina, kazao je kako je glumačka karijera prilično nepredvidljiva, ali da se isplati boriti za ono što voliš.

S takvim stavom upustio se i u vezu sa Sam Taylor-Wood, višestruko nagrađivanom konceptualnom umjetnicom iza koje je vrlo buran život. S devet godina je s majkom počela živjeti u komuni, među poklonicima Hare Krishne, što je utjecalo na njezino kasnije stvaralaštvo. Radovi su joj, naime, često na rubu provokacije, a među najpoznatijima je videoportret Davida Beckhama , kojeg je snimala dok spava nakon napornog treninga.

Buran život konceptualne umjetnice Svoju snagu pokazala je i borbom protiv raka, koji je pobijedila – dvaput. S 30 godina, nekoliko tjedana nakon rođenja kćeri Angelice, dijagnosticiran joj je tumor debelog crijeva, a tri godine poslije i karcinom dojke. I iz te se nevolje izvukla, rodila drugu kćer, no 2008. joj se raspao brak s trgovcem umjetninama Jayem Joplinom. Nakon tako teških životnih iskustava, Sam Taylor-Wood ne mari za komentare o njezinoj “zabranjenoj ljubavi”, i previše voli život da bi se obazirala na tračeve. Jednako kao i budući mladi tata Aaron Johnson.

– Ne mogu dočekati dan kad ću postati otac. Toliko toga želim pružiti svojem djetetu, ali znam da neće biti lako i da ću možda morati prihvaćati uloge samo radi novca – priznao je Johnson, kojega umjesto novih premijera uskoro očekuje njihanje kolijevke.

Josip Jurčić

Linker
18. svibanj 2024 17:35