IVA ŠARIĆ I JERKO LEKO

Ljubav cvjeta na daljinu

Trebao je to biti vikend dvostruke sreće, ali stativa je pomalo pokvarila raspoloženje ljubavnog para – 20-godišnje manekenke Ive Šarić i 29-godišnjeg nogometaša Jerka Leke. Naime, da je Luka Modrić zabio gol za Hrvatsku u utakmici protiv Ukrajine, umjesto što je stativa zaustavila njegov udarac, onda bi hrvatski reprezentativac Leko slavio jednako kao i njegova djevojka, koja je proglašena najljepšom manekenkom na Dreft Fashion Weeku.

No, trenutni neuspjesi ne mogu nimalo umanjiti njihovu ljubav, koja cvjeta na daljinu – Iva živi i studira u Zagrebu, a Jerko je već nekoliko godina na privremenom radu u Monaku, gdje igra za nogometni klub Monaco.

– U Monaku živim već tri godine i naviknuo sam se uživati u spektaklima – priznaje Leko, koji je s odabranicom svojega srca prije dvadesetak dana uživao na humanitarnoj večeri Amber Fashion Show u luksuznom hotelu Meridien Beach Plaza, gdje je održana aukcija čiji je prihod išao u korist fondacije Eltona Johna za borbu protiv AIDS-a.

Mladi je par svoju ljubavnu priču započeo prošloga ljeta, a zasad njihova veza na daljinu savršeno funkcionira. Kada ima barem dva slobodna dana, nogometaš obvezno ode u rodni Zagreb, a kada je spriječen, manekenka dođe u kneževinu.

– Iako sam ja u Zagrebu, a on u Monaku, uopće ne osjećamo da živimo razdvojeno. Koristimo svaki slobodni trenutak da budemo zajedno, pa ne prođe gotovo nijedan tjedan da se ne vidimo – govori Iva Šarić, finalistica na prošlogodišnjem izboru za Miss Zagreba, koja studira ekonomiju. Kako sama priznaje, nogomet je uopće ne zanima i gleda ga jedino ako igra njezin Jerko, koji ju najviše može iživcirati učestalim prebacivanjem s televizijskog programa na teletekst kako bi saznao najnovije sportske rezultate.

Monako nudi brojne noćne zabave, pogotovo u tjednu Formule 1, ali kada i izađu vani, njih dvoje uglavnom biraju mirniju atmosferu nekog od brojnih luksuznih restorana. Nerijetko se druže i s Lekinim klupskim kolegama Darijom Šimićem i Nikolom Pokrivačem, ali najčešće ipak ostanu kod kuće i gledaju filmove. Propuštene zajedničke trenutke namjeravaju nadoknaditi na zajedničkom ljetovanju.

– Razmišljamo o destinaciji, ali još uvijek ne možemo ništa planirati. Još ne znam koliko ću slobodnih dana imati kada završi sezona, a i Iva ima u to vrijeme ispite na fakultetu. No, siguran sam da ćemo uspjeti pronaći barem desetak dana samo za sebe – kazao je Jerko Leko.

Josip Jurčić

Linker
23. travanj 2024 11:40