AFP/Cropix
MLADA ZVIJEZDA

Lorde: Mama mi svaku večer oduzima iPhone

– Zadaća i učenja nisam pošteđena. Mama mi navečer oduzima iPhone i prekida moju vezu s Facebookom, Twitterom i Instagramom. Ubila bi me da ne završim školu. Prijatelji me ne doživljavaju kao slavnu osobu jer na Novom Zelandu taj pojam i ne postoji, za njih sam i dalje Ella – govori kantautorica Ella Maria Lani Yelich-O’Connor, poznatija kao Lorde, proslavljena hitom ‘Royals’ te dobitnica dvije prestižne glazbene nagrade Grammy.

Glazbenica hrvatskih korijena – njezin djed George Yelich podrijetlom je iz Vukovara – na na društvenim mrežama objavljuje uobičajene tinejdžerske statuse – da joj je iskočila bubuljica, da je živcira što mora napisati domaću zadaću… Objavila je i da je u vezi s Jamesom Loweom, sedam godina starijim fotografom kineskog podrijetla, što njezine roditelje previše ne zabrinjava.

Ipak, Lorde je po mnogočemu netipična tinejdžerska zvijezda: prezire glamur, a kolegice Selenu Gomez i Miley Cyrus optužuje da naglašenim seksepilom žele sakriti činjenicu da im je glazba loša. Nije “poletjela” ni nakon što ju je časopis Time uvrstio na popis 16 najutjecajnijih tinejdžerica u prošloj godini, što je na naslovnici novog broja glazbenog magazina Rolling Stone, i što je legendarni pjevač David Bowie izjavio da je njezina glazba budućnost.

Za sebe tvrdi da je feministica, a zaštitni znak su joj duga kovrčava kosa, tamni ruž na usnama te dugačka odjeća u sivim i crnim kombinacijama.

Životnu priču mlade dobitnice Grammyja pročitajte u tiskanom izdanju magazina Gloria (br. 994).

Linker
20. travanj 2024 13:19