NAJSKUPLJI RAZVODI

Madonna nije prošla najgore

Iako 76 do 92 milijuna dolara, koliko će po brakorazvodnoj nagodbi trebati isplatiti bivšem suprugu Guyu Ritchieu, nikako nije malo, Madonna ipak nije uspjela oboriti rekord u svijetu zabave. Slavna 50-godišnja pjevačica uspjela je jedino postati žena koja je platila najviše kako bi brzo i elegantno izašla iz braka.

Naime, financijski časopis Forbes objavio je listu najskupljih razvoda u svijetu zabave, a među deset “sretnika” nalazi se devet muškaraca i – Madonna.

TOP 10 NAJSKUPLJIH RAZVODA:

1. Michael i Juanita Jordan Slavni košarkaš oženio je 1989. godine bankarsku službenicu Juanitu Vanoy, a prošle je godine isplatio čak 168 milijuna dolara kako bi se razveo od nje.

2. Neil Diamond i Marcia Murphey Murphey je 1994., nakon 25 godina braka, zatražila razvod i napustila Diamonda. Odnijela je pola njegove imovine, čak 150 milijuna dolara, a pjevač je na to samo hladno kazao da “vrijedi svaki cent”.

3. Steven Spielberg i Amy Irving Upoznali su se 1977. na snimanju “Bliskih susreta treće vrste”, oženili 1985. godine te rastali nakon četiri godine braka. Iako su imali predbračni ugovor, Irving ga je uspjela osporiti i odšetati iz braka sa 100 milijuna dolara u džepu.

4. Madonna i Guy Ritchie Kraljica popa ipak nije kraljica razvoda. Nakon sedam godina braka, Madonna je napustila britanskog redatelja, a za to zadovoljstvo morat će platiti između 76 i 92 milijuna dolara.

5. Harrison Ford i Melissa Mathison Nakon 21 godine braka, Mathison se nije zadovoljila samo sa 85 milijuna dolara “otpremnine”. U brakorazvodni ugovor ugurala je klauzulu po kojoj joj pripada i dio buduće zarade od svih filmova koje je Ford snimio dok su bili zajedno u braku (1983-2004.).

6. Kevin Costner i Cindy Silva Prije i poslije ljubavi sa Silvom, Costner baš i nije previše uspješan. No, dok su bili u braku bio je među najskupljim holivudskim zvijezdama, što je njoj omogućilo da ga napusti s čak 80 milijuna dolara u džepu.

7. James Cameron i Linda Hamilton Baš kao i brod Titanik, i redateljev brak je brzo potonuo. No, u tih sretnih 18 mjeseci, Cameron je imao golemi hit “Titanic”, pa je Hamilton odnijela pola njegova zarade, slatkih 50 milijuna dolara.

8. Paul McCartney i Heather Mills Njihov je brak završio s golemom svađom, pa dogovor o mirnoj i brzoj rastavi nije postignut. Brakorazvodna parnica završila je na sudu, gdje je sudac odredio da bivšoj manekenki pripada 49 milijuna dolara.

9. Phil Collins i Orianne Cevey Kako bi se razveo od treće supruge, pjevač je platio 47 milijuna dolara. No, to mu nije bilo ništa novo, jer je prethodnu suprugu ispratio iz braka s čekom od 34 milijuna dolara.

10. Michael i Diandra Douglas Oženili su se samo šest tjedana nakon što su se upoznali. Brak je ipak potrajao dulje od 20 godina, a na kraju je Diandra 1998. godine zaradila 45 milijuna dolara plus kuće na Beverly Hillsu i Majorci.

Linker
16. travanj 2024 17:10