LJEPOTA U DIVLJINI

Maja Lena Lopatny - mjesec dana bez kozmetike i četkice

Nakon više od mjesec dana u divljini Kostarike, ne samo bez kozmetike nego i bez najosnovnijih higijenskih potrepština, Maji Leni Lopatny (20) otvorile su se oči. Jedna od najmlađih sudionica reality showa Survivor, inače studentica 2. godine novinarstva, uvjerila se u onu narodnu “čega nema, bez toga se može” te shvatila kako preživjeti – i ostati lijepa – bez blagodati suvremene civilizacije.

Je li vam u džungli nedostajala kozmetika? Nedostajali su mi preparati za zaštitu od sunca – nismo ih smjeli ponijeti sa sobom pa sam prvih dana gadno izgorjela. I, naravno, higijenski proizvodi: kad smo na povratku sletjeli u Madrid, bila sam presretna da napokon mogu oprati zube.

Kako se inače štitite od UV zraka? Svjetloputa sam i prirodno crvenokosa, pa se moram jako paziti: kad je sunce najjače, obično sam u hladu, a inače koristim Vichy kremu s faktorom 30 ili većim.

Vaš beauty plan za ljeto? Dijeta i vježbanje. U Kostariki sam nabila pet kilograma.

Omiljeni proizvod iz kozmetičke torbice? Sisley olovka za usne, labello, Dior paleta sjenila u crnoj, plavoj i smeđoj boji, Collistar rumenilo u boji terakote, Estee Lauder tekući puder i Max Factor 2000 Calorie maskara. I umjetne trepavice za večernje izlaske.

A kozmetički tretman? Depilacija, čišćenja lica te geliranje noktiju na rukama i nogama. Volim kraće nokte i gelove u boji.

Kako birate proizvode za njegu tijela? Svakako po mirisu, a onda i po teksturi. Već godinama koristim obično plavo Nivea mlijeko za tijelo, a odličan mi je i Afrodita losion s mirisom grožđa.

Volite li i voćne parfeme? Volim intenzivnije, slatkaste, pomalo teške parfeme, a omiljeni su mi Vera Wang Rock Princess, Gucci Guilty i Dior Poison.

Matea Roščić/Vladimira Spindler

Linker
22. travanj 2024 09:06