INTERVJU

Maksim Mrvica: Nedostaje mi Japan

Maksim Mrvica (36), šibenski pijanist svjetske slave, koji posljednjih godina živi u Londonu, nedavno je u Zagrebu predstavio singl ‘Habaneru’ s novoga albuma ‘Appassionata’, snimljenog lani u studiju Abbey Road, koji će kod nas biti objavljen pod etiketom Croatia Records.

Kada ćete promovirati novi album u Hrvatskoj? – Preko ljeta idem na odmor, na jesen krećem na veliku azijsku turneju, a u veljači ću na koncertu u Zagrebu uz pratnju zbora i Zagrebačke filharmonije predstaviti novi album. Budući da je on više okrenut elektronskoj glazbu jer smo mu htjeli dati novi štih, na snimanju me nije, kao na prijašnjim albumima, pratila Kraljevska filharmonija, pa i ne postoje orkestralni aranžmani. Napisat će ih moji aranžeri u Londonu s kojima i inače surađujem. Gdje ćete ljetovati? – Danas prvo putujem u Peking, a tek po povratku idem na odmor. Uglavnom ću biti u Dalmaciji. Možda odem na Hvar jer tamo imam društvo, volio bih vidjeti i Lastovo jer na tom otoku još nisam bio. A budući da imam kuću na otoku Žirje, volim i tamo otići.

Zašto sada putujete u Peking? – Nastupit ću na koncertu na promociji novog mercedesa C klase i odmah se vraćam. Istina, put do Pekinga je dug, ali ja volim putovati. Obično putujem biznis klasom i mogu se odmoriti tijekom leta, pa to nije teško.

A koliko ćete biti u Aziji na velikoj turneji na jesen? – Za sada znam da ću dva tjedna biti u Japanu. Tamo nisam bio dvije i pol godine, pa mi već i nedostaje, kao i moji prijatelji tamo. Zatim sam mjesec dana u Kini, a vjerojatno ću nastupiti u još nekim zemljama.

Imate li nekih posebnih zahtjeva na turnejama? – Organizator mi, kao i svim drugim glazbenicima, ponudi popis, pa ja na njemu odaberem što želim. Na primjer jako volim dimljeni losos, francuske sireve, belgijske čokolade, a od pića šampanjac moet & chandon ili veuve clicquot. Sve je to na listi, pa ako mi organizator to želi priuštiti, zašto ne?

­ ­

Linker
16. travanj 2024 12:45