EKSKLUZIVNI INTERVJU

Mariah Carey: Ne mogu bez rebrica i purice s brusnicama

Iako američka pop-diva Mariah Carey (41), koja je u dva desetljeća dugoj karijeri prodala 175 milijuna albuma, nikad nije bila u Hrvatskoj, mnogi Zagrepčani su nedavno uživali u njenom koncertu na Trgu kralja Tomislava . Ona je pjevala u Los Angelesu, a putem holograma, nove tehnologije koju je darovao T-Mobile, njezin se nastup, osim u Zagrebu, mogao vidjeti i čuti u još četiri europska grada: Frankfurtu, Krakovu, Skoplju i Podgorici.

Kao uvertiru u skore blagdane, pod sloganom – Živjeti zajedno – izvela je božićne pjesme: “All I Want For Christmas Is You”, “Oh Santa!”, “Hero” i “Silent Night”. Pjevačica je u Los Angelesu dala i intervju Gloriji, a potom se vratila u New York suprugu Nicku Cannonu (30) i šestomjesečnim blizancima Moroccan Scottu i Monroe.

Pretpostavljam da vam je teško odvojiti se od bebica i supruga. Jeste li zato prihvatili ideju da se vaš nastup prenosi putem holograma u Europi? – Da. Osjećala sam se kao da sam na svjetskoj turneji, ali sam se brzo mogla vratiti kući. Smisao života je da se ljudi vole i budu zajedno. Zato sam i oduševljena T-Mobile kampanjom Živjeti zajedno, zahvaljujući kojoj sam svoju glazbu podijelila s obožavateljima iz cijelog svijeta.

Koliko vam tehnologija pomaže u tome da održavate kontakte s obožavateljima? – Preko društvenih mreža i web stranice Mariah Carey mogu svakodnevno biti u kontaktu s obožavateljima. S njima komuniciram i preko twittera: zanimaju me njihova mišljenja i prihvaćam njihove savjete. Preko interneta upoznajem i zanimljive glazbenike s kojima mogu surađivati.

Na koji još način komunicirate s obožavateljima? – Prije društvenih mreža i interneta susretala sam ih na koncertima, u radijskim i televizijskim emisijama, pričala s njima, čitala njihova pisma, slala autogram-karte… S publikom komuniciram i na koncertima, raznježi me kad vidim da plaču na moje pjesme ili da znaju sve stihove.

Hoće li vam ovi božićni blagdani biti drugačiji? – Djeca su naša najveća radost i blago, čine nas sretnijim, veselijim i boljim osobama, a sad kad imam svoje bebice, koje će taman za Božić imati sedam mjeseci, sigurna sam da će mi ovi blagdani biti nezaboravni.

Gdje ćete dočekati Božić? – Već mnogo godina blagdane provodim u Aspenu u Coloradu. Obožavam taj gradić, snježni ugođaj i prekrasnu prirodu. Volim skijati, iako nisam vješta na skijama. Nadam se da će i moje bebice skijati čim porastu. Za božićnu večeru, na kojoj se okupe najbliži prijatelji i članovi obitelji, volim se dotjerati, pa i ove godine pomno smišljam styling. Monroe i ja uskladit ćemo odjevne kombinacije: obje ćemo imati srebrno-crvene svečane haljine. Stavit ću i dragulje, najvjerojatnije rubine i dijamante koje nosim u posebnim prigodama. Za božićni stol sva jela ću spravljati sama. Tijekom cijele trudnoće sam kuhala, tako da sam se već usavršila u pripremi delicija.

Što ćete iznijeti na božićni stol? – Kombinirat ću modernu kuhinju i tradicionalna američka jela. Moj suprug voli lakšu hranu, dok sam ja ljubiteljica američkih specijaliteta poput rebrica, purice s brusnicama i slatkim krumpirom, hrskavih kolačića… Za praznike ću si dati oduška i opustiti se te uživati u društvu svojih voljenih, iako moram paziti na liniju jer sam na posebnom režimu da bih se vratila u formu.

Na kakvom ste to režimu? – Prvih šest tjedana nakon porođaja morala sam čekati s dijetom zbog dojenja, a potom sam krenula na strogi režim prehrane i vježbanja, zahvaljujući kojem sam skinula 15 kilograma u pola godine. Jelovnik mi je osmislio nutricionist i dnevno kroz pet obroka unosim 1200 kalorija. Uz to šest dana u tjednu kombiniram trčanje, šetanje i vježbanje u bazenu s vježbama u teretani.

Koji je sljedeći korak u vašoj karijeri: možemo li uskoro očekivati novi album? – Radila sam i tijekom trudnoće, ali usporenim tempom: toliko sam se promijenila da sam se jedva mogla micati. Sada ne mogu dočekati da se vratim u studio koji se nalazi u blizini oceana. To mi se sviđa jer me opušta i nadahnjuje šum valova. A od novih pjesama tu su dva singla: prvi je “All I Want For Christmas Is You” s Justinom Bieberom, koji je vrlo talentiran i sladak dečko. Druga pjesma je “When Christmas Comes” s Johnom Legendom, glazbenikom kojeg posebno cijenim. Tu sam pjesmu i napisala i producirala, a uživala sam i u snimanju videospota, u kojem zajedno sjedimo i sviramo klavir.

Koje su vam omiljene božićne pjesme? – Sviđaju mi se božićni albumi koje su objavili Jackson 5, James Brown, Nat King Cole i Phil Spector, a ni moja dva božićna albuma nisu loša.

A koje uspavanka pjevate svojim bebama? – Iskreno, ne znam tradicionalne uspavanke, nego bebicama najčešće pjevam svoje pjesme, ali tiho i usporeno. To im se sviđa, odmah se smire i osluškuju, kao da žele shvatiti o čemu im mama pjeva. Dok su još bili u trbuhu, puštala sam im svoj božićni album tako da su se naviknuli na moj glas. On ih uvijek smiruje kad su nervozni.

Koje vaše pjesme najviše vole? – Omiljene su im “We Belong Together” i “Hero”.

Koji vam je najljepši trenutak majčinstva? – Svaki trenutak proveden s djecom. Toliko su prekrasni i posebni i već tako maleni pokazuju osobnost. Ako minutu dulje provedete s jednim, drugo počne plakati i traži svoju dozu pažnje. Mogu provesti cijeli dan s njima a da ne primijetim kako je vrijeme proletjelo.

Uz blizance, imate li dovoljno vremena da se posvetite sebi? – I dalje se trudim vratiti staru liniju, jedino mi nedostaje vremena za gledanje omiljenih emisija na televiziji.

Marijana Marinović

Linker
28. travanj 2024 22:55