DRUGA KOLEKCIJA

Marija Cvitanović: Dizajniram za elegantne i samosvjesne žene

Dizajniranje odjeće bio je logičan korak na profesionalnom modnom putu stilistice i kostimografkinje, koja na Cro-A-Porteru predstavlja drugu kolekciju svoje modne linije MARKA.

Kolekcija donosi haljine inspirirane romantikom i nježnošću, osmišljene prema osobnim afinitetima dizajnerice, koja je pozirala u njima za najavne fotografije kako bi pokazala koliko se sama odlično osjeća u svojim kreacijama.

– Moje ideje nastaju prvenstveno kroz želju da i sama odjenem takvu haljinu ili da ju vidim na nekoj drugoj ženi koja me u tom trenutku inspirira – govori Marija Cvitanović te dodaje kako se većina žena koje nose njezine kreacije od nje traže kompletan styling za neku posebnu prigodu.

Osim u ženama oko sebe, inspiraciju pronalazi u svom osobnom stilu koji je, priznaje, pod utjecajem trendova, bilo sezonskih bilo vječnih te u kreacijama svojim omiljenih dizajnera pokojnog Alexandera McQueena, Toma Forda, Stelle McCartney i Karla Lagerfelda.

Žena kojoj su namijenjene haljine brenda MARKA je elegantna, samosvjesna, zavodljiva i jednostavna. Sve te karakteristike Marija Cvitanović prepoznala je u glumici Bojani Gregorić Vejzović, koja je zaštitno lice nove kolekcije.

– Jako sam zadovoljna svojom prvom kolekcijom i haljinama koje i nakon gotovo godinu dana od njihovog stvaranja jednako obožavam. Mnoge klijentice i prijateljice su mi predlagale da nastavim s nekim modelima u drugačijim tkaninama i bojama i za ovu sezonu jer bi ih voljele vidjeti na sebi, što mi je bio poseban kompliment budući se radi o ženama čije mišljenje iznimno cijenim – govori Marija Cvitanović te dodaje da je između prve i druge kolekcije puno naučila, no da ju sigurno čeka još učenja.

Linker
29. travanj 2024 00:37