RAZOTKRIVANJE

Marija Škaričić: Ne bih ostala u braku zbog djece

U filmu “Majka asfalta” napuštate muža nakon svađe i s malim djetetom odlazite na cestu. Biste li u stvarnosti ikada pristali održavati brak radi djece? – Ne bih. Svaki takav izbor vodi u frustraciju koja s vremenom može samo eskalirati.

Da završite na ulici – kao vaš lik u filmu – kome biste se prvom obratili za pomoć? – Mami. Onda najbližim prijateljicama.

Preko čega u vezi nikada ne biste mogli prijeći? – Nisam nikad razmišljala o tome i još se nikad nije dogodilo nešto tako dramatično. Ali ako bih dobila šakom u glavu, vjerojatno bih se taj čas iselila. Jeste li ikada prespavali na otvorenom? – Na žalost, nisam avanturist i nisam nikad bila, ali voljela bih barem jednu noć provesti pod zvijezdama. Na otoku Svecu, recimo. Za “Majku asfalta” nagrađeni ste Zlatnom arenom, a već imate dva Srca Sarajeva. Gdje držite sve te nagrade? – Na polici među knjigama.

Biste li pristali glumiti u sapunici? – Radije ne bih, ali nikad se ne zna… Jeste li ikada poželjeli otići u Hollywood? – Poželjela sam ja svašta. A Hollywood… Nekako je uobičajeno da svaka glumica kad-tad pomisli na tako nešto.

Postoji li neka uloga koju ste oduvijek željeli, a niste je bili u prilici odigrati? – Ne. Ono što bih sada voljela raditi, jest nešto od dobrog starog Shakespearea, recimo, Lady Macbeth. Sad na njegovim djelima radim sa studentima na Akademiji i baš su mi uzbudljiva. Kakve filmove volite? – Dobre, po mogućnosti bez nasilja.

U kojem biste gradu izvan Hrvatske mogli živjeti i zašto? – Nisam se baš vidjela da živim negdje u inozemstvu, ali svidjeli su mi se Berlin i New York. Tamo se nisam osjećala kao stranac.

Devet godina ste u vezi s 14 godina starijim redateljem Hrvojem Hribarom i uvijek tvrdite da se nećete vjenčati jer je to čisti formalizam. Jeste li u međuvremenu promijenili mišljenje? – Ne tvrdim, samo kažem da nemam potrebu za tim. Nisam protiv vjenčanja, samo zasad ne vidim razloga za to. A što je s majčinstvom? Osjećate li se sada spremnom za to? – Ne.

Koju biste svoju osobinu najradije promijenili? – Svoju stalnu težnju za promjenom. Kako reagirate u stresnim situacijama? – Kad sam u stresu, reagiram stresno i neprimjereno. Kad sam mirna i opuštena, onda radim prave stvari.

Čega se najviše bojite? – Visine i tuđe agresije.

Da dobijete na lotu, kako biste potrošili novac? – Ne bih bila naročito maštovita. Kupila bih stan i auto. Ako bi nešto ostalo, već bih smislila kako to potrošiti. S kojom biste se poznatom osobom zamijenili na jedan dan? – Recimo, s Mozartom. Prvi mi je pao na pamet. To bi bilo zanimljivo! Što vam je najveći neostvareni san? – Nisam učila svirati klavir. To mi je baš žao.

Jeste li šopingholičarka? – Nisam. U kakvoj se odjeći najbolje osjećate? – U udobnoj i onoj koja mi dobro pristaje. Koliko ste novca spremni potrošiti na šminku i kozmetičke tretmane? – Sasvim umjerene svote.

Kako održavate kondiciju? – Volim pilates, ali sam neredovita, što je pogreška koju upravo ispravljam. Čime ste trenutačno zaokupljeni? – Studentima i Shakespeareom. Što vam je životno pravilo? – Da vam pravo kažem, nemam nikakav moto ili nešto slično tome. Živim kako najbolje znam.

Kristinka Šćavina Foto: Mare Milin

Linker
03. svibanj 2024 17:28