PR
VELIKI USPJEH

Marina Orsag jedna je od 10 najsmiješnijih stand-up komičarki na svijetu

U švicarskom Montreuxu ovaj je vikend održan 25. Festival komedije u sklopu kojeg su na prvom Jokenationu nastupili stand-up komičari iz cijeloga svijeta. Zahvaljujući pobjedi na prethodno održanom istoimenom on-line natjecanju kojeg su organizirali svjetski poznati producenti i producentice, kontinentalnu Europu i Rusiju predstavljala je naša Marina Orsag!

Njezina snimka autorskog nastupa iz Sofije oduševila je žiri pa je 36-godišnja Zagrepčanka proglašena najboljom u svojoj regiji te je dobila priliku uživo pokazati svoj talent zajedno sa ostalih 9 pobjednika. U prestižnoj dvorani Stravinski ona je u petak na Jokenation Gala večeri izvela svoj sedmominutni set na engleskom i oduševila mnogobrojnu publiku, kolege i kolegice, producentske kompanije iz cijelog svijeta te organizatorima i žiriju dokazala da nisu pogriješili u odabiru pobjednice.

Zagrljaji i čestitke nakon nastupa trajale su do kasno u noć. Osim Gala večeri, nastupila je i u Stand Up Hall-u u četvrtak gdje je isprobala materijal za petak, te u subotu kada je probala potpuno druge fore pred Švicarskom publikom i ponovo ih nasmijala . Dojmove o svom boravku u Švicarskoj u svom je poznatom stilu podijelila s fanovima na Facebooku:

– Onak, ne mogu više biti u ovom Montreuxu. Nitko mi ne govori da hrvatski stand-up ne valja i da žene nisu duhovite, nitko mi ne govori da bi trebala nastupati za hranu i piće već mi plaćaju honorar, govore mi da sam umjetnica, stavljaju me u hotel s četiri zvjezdice, plaćaju ručkove i večere, daju masaže u backstageu i vlastiti mikrofon s mojim prezimenom za nastup, ma užas. Već sam im naglasila da ako misle tako sljedeće godine da me ne zovu – komentirala je Marina u svom stilu.

Foto: Boixader Simon

Foto: Boixader Simon

A htjela Marina ili ne, poziva će biti. Ne samo za Montreux sljedeće godine nego i za Johannesburg, Montreal, Sydney, Moskvu, te mnoge druge svjetske gradove, budući da je Jokenation osmišljen kako bi otkrio svježu krv stand-upa i odškrinuo vrata globalne slave iznimno talentiranim lokalnim komičarima koje osim smisla za humor krasi i odlično baratanje engleskim ili francuskim jezikom.

Naime, Marinina prijavljena snimka kao i sva tri nastupa u Švicarskoj bili su na besprijekornom engleskom što je glavni preduvjet za uspješnu međunarodnu karijeru. Tko zna, možda ćemo uz svjetske face koje volimo i gledamo na HBO-u i Comedy Centralu, gledati uskoro i Marinu, a kako se šapuće i zvijezde Jokenationa na Gala večeri uživo u Zagrebu.

Pogledajte fotogaleriju !

Linker
29. svibanj 2023 13:47