KORAK DO CILJA

Mario Mandžukić donirao 10 000 eura za malenu Stephanie

Mario Mandžukić pokazao je veliko srce pridruživši se brojnim manje i više poznatim građanima u prikupljanju novca za teško bolesnu djevojčicu Stephanie Mildu kojoj je potrebno milijun i pol kuna za liječenje u SAD-u.

Naime, Zadranka Stephanie boluje od rijetke Arnold-Chiarijeve malformacije, bolesti kod koje moždane strukture urastaju u leđnu moždinu ili pojednostavljeno rečeno: prijeti joj urastanje kosti u mozak. Djevojčica zbog ove anomalije svaki dan trpi velike bolove, poremećeno joj je kretanje, a javljaju se i problemi s vidom.

Zbog svega toga između velikog i malog mozga nastala je cista koju su liječnici operirali u Zagrebu, ali poboljšanje njezinog stanja nije nastupilo nakon čega su utvrđeni brojni propusti u liječenju. Doktor malene Stephanie, prema navodima roditelja, zanijekao je pogrešku i unatoč suprotnim mišljenjima liječnika iz Hrvatske, Švicarske i SAD-a, smatra da se za djevojčicu ne može više ništa učiniti i odbija potpisati dokumentaciju potrebnu kako bi HZZO sufinancirao liječenje kod doktora Davida Frima u Chicagu koji je uvjeren kako može izliječiti Stephanie.

Kako djevojčica nema vremena boriti se s birokracijom, roditelji Anita i Ivica obratili su se za pomoć hrvatskoj javnosti koja se zdušno odazvala i dosada je prikupljeno milijun i tristo tisuća kuna. Osim privatnim donacijama, novac je prikupljen brojnim humanitarnim akcijama i sportskim manifestacijama na kojima su bez naknade nastupile zvijezde poput Mladena Grdovića, Dražena Zečića, Ivane Kovač, Lidije Bačić, te klapa Intrade, Leut i Cambi.

Večeras se u sportskoj dvorani Jazine sprema košarkaški spektakl na kojem će nastupiti poznati sportaši poput Dina Rađe, Gordana Giričeka i Darija Šarića, a sav prikupljeni novac odlazi obitelji Milda. Kako je operacija zakazana za 27. rujna, obitelj za dobivanje vize u američkom veleposlanstvu mora prije tog datuma dokazati da na računu ima dovoljno novca za sve troškove liječenja i boravka u SAD-u.

Ovaj dokaz velikog srca hrvatskih građana zasjenio je jedan incident. Naime, prije nekoliko dana ukradena je torbica s dijelom novca namijenjenog liječenju u kojoj su se nalazili i dokumenti Ivice Milde neophodni za dobivanje vize kako bi kćer pratio na operaciju. Unatoč molbama policije, roditelja i javnosti, lopov svoj plijen nije vratio oštetivši obitelj za 30 000 kuna.

Linker
29. travanj 2024 12:28