IMENDAN ZA PAMĆENJE

Martina Podgorski: Vino je nektar bogova

– Martinje mi je jedna od dražih svetkovina: to je moj imendan, koji moji najbliži uvijek obilježe nekim prigodnim darom i obiteljskim ručkom. Ove godine sam od roditelja dobila aparat za espresso kakav sam dugo željela, a mama Marica je, uz pomoć mlađe sestre Teodore, pripremila patku s mlincima – kaže Martina Podgorski (29), novinarka i urednica Scene Dnevnika Nove TV i showbizza na portalu Dnevnik.hr.

Plavokosa Zagrepčanka za svoj imendan nije zaboravila ni prijatelje: počastila ih je roladom od kestena i kuhanim vinom, koje joj je omiljeni napitak u kišnim i prohladnim jesenskim danima. Za te dvije slatke delicije recept joj je dala baka Marica, u čijem se rodnom Kloštru Ivaniću za Martinje posebno blagovalo.

– Vino je nektar bogova, a znanstveno je dokazano da je za zdravlje dobro popiti svaki dan čašu vina. Tako je crno vino, od kojih mi je omiljeni pinot noir, dobro za srce i krvotok, no meni su ipak draža bijela vina, poput graševine iz kontinentalne Hrvatske te muškata iz Istre. Vino uvijek daje poseban okus i pridonosi kvaliteti jela – govori Martina Podgorski, koja je delicije s vinskim umacima isprobala u zagrebačkom restoranu Gastro Mare.

Napisala Marijana Marinović Snimio Mario Kučera

Pročitali ste skraćenu verziju razgovora s Martinom Podgorski, cijeli tekst, ali i zanimljive recepte, potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 932) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
17. travanj 2024 05:40