NOVI POSAO

Martina Štritof - kreatvni povratak bivše divasice

Zbog svježe ubranih tulipana u vazi, mirisa espressa i udobnog kauča pokraj kojeg je gomila luksuznih ma­­ga­zina o uređenju doma mnogima će se učiniti da su ušli u nečiji dnevni boravak, a ne u dućan koji je ne­­davno u najstrožem središtu Zagreba otvorila Martina Štritof (36).

No, bivša divasica, inženjerka krajobrazne arhitekture i supruga le­­­gen­­darnog vaterpolista Ra­­tka Štritofa (41), baš to i želi – da svaki ku­­­pac koji dođe u njezin MS Studio Bottega vidi kako neki stolac, šalica ili ormar izgledaju u već namještenom prostoru. Pa da “uživo” dobije ideju kako urediti vlasiti dom ili za njega kupiti pokoju sitnicu. Ili se naprosto zavali na kauč i prelistavajući magazine odluči se za ponešto iz asortimana po­­­znatih proizvođača: belgijskog Flamanta i Pomaxa, danskog Blo­­om­ingvillea ili francuskog Marie’s Cornera.

Nakon deset talijanskih godina povratak u Zagreb bio je za bračni par Štritof velika prekretnica. Ratko Št­­ritof postao je trener vaterpolista Mla­­dosti i igrača do 15 godina u mladoj reprezentaciji Hrvatske. A Martina se, unatoč krizi, upustila u nesigurne poduzetničke vode.

Marijana Marinović Foto: Ivan Posavec

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o novom kreativnom i poduzetničkom početku Martine Štritof potražite u tiskanom izdanju Glorije (br. 957).

Možete se pretplatiti na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
29. travanj 2024 00:32