SAMO ZA GLORIJU

Martina Tomčić Moskaljov: Smisao mog života je rađati i pjevati

Javnost je uglavnom doživljava kao ozbiljnu i hladnu – jer takav je dojam ostavila kao najstroža članica žirija HTV-ovog showa Zvijezde pjevaju, no operna pjevačica Martina Tomčić Moskaljov zapravo je posve drukčija osoba. Žestoka u stavovima, ali istodobno nježna, topla, ženstvena i duhovita, prava je suprotnost slici koju je o sebi stvorila u medijima. A danas, u šestom mjesecu trudnoće, ona je najsretnija žena na svijetu. Sa suprugom Ženjom Moskaljovim, predsjednikom Uprave i suvlasnikom ljevaonice željeza Vulkan, s kojim već ima šestogodišnjeg sina Nou, čeka kćer. Još se nisu dogovorili kako će se malena zvati, no 35-godišnja mezzosopranistica šali se da će je rado u elastičnoj marami ponijeti sa sobom na snimanje showa Zvijezde pjevaju.

Jeste li planirali trudnoću i kako je podnosite? – Da, bila je planirana i dočekana s velikim veseljem. Zatrudnjela sam proljetos netom prije odlaska u Austriju, gdje sam u to vrijeme pripremala Mozartovu “Čarobnu frulu”.No, kako ja sve moram držati pod kontrolom, mogu reći da sam u glavi bila trudna i prije nego što sam to fizički postala. Često sam se znala našaliti sa suprugom da sam prava “plodna kravica” i da ćemo mi, kad poželimo bebu, do nje lako doći. Tako je i bilo oba pu ta. Otkad sam rodila Nou, majčinstvo mi je postala najvažnija stvar na svijetu. Mislim kako je svrha mog postojanja – osim da lijepo pjevam – da rađam djecu, brinem se za njih i budem dobra supruga svom mužu.

Je li suprug bio uz vas u rađaonici? – Ne mogu ni zamisliti porođaj bez njega. Jako sam vezana za supruga i veoma su mi važni i njegovo mišljenje i fizička prisutnost. Kad sam slaba, on je moj stup i želim ga uz sebe, a osim toga, smatram da sve treba završiti onako kako je počelo. Ženja je u rađaonici bio sjajan, aktivno je sudjelovao u Noinom porođaju i mnogo mi je pomogao. Sigurna sam da mu je ruka nakon toga bila plava od mog stiska, al’ on je to tako muški odradio da sam bila silno ponosna na njega.

Vi i Ženja ste zajedno ste već 15 godina, od toga osam u braku: što je vaš recept da se održi strast? – Što se toga tiče, Ženja i ja smo još zaigrani kao mala djeca. Noa nam je zauzeo spavaću sobu pa se moramo snalaziti na razne načine, ali me ni nije žao, jer mislim da je u bračnom krevetu najdosadnije.

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Sve o trudnoći, obitelji i ljubavi Martine Tomčić Moskaljov pročitajte u aktualnom broju Glorije (br. 824), koji je na kioscima, ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
24. travanj 2024 09:44