MUKE S KOREOGRAFIJOM

Martina Tomčić: Svaki utorak odustanem od Plesa sa zvijezdama

Situacija na plesnom podiju iz subote u subotu postaje sve napetija, a natjecatelji ‘Plesa sa zvijezdama’ imaju sve manje vremena da uvježbaju kompleksne koreografije koje im osmišljavaju njihovu učitelji. Mezzosopranistina Martina Tomčić Moskaljov (36) hrabro je iskoračila iz opernih arija na plesni podij te pokazala da se može nositi s novim izazovima.

– Svaki ples utorkom i srijedom je nemoguć i nesavladiv. Ništa ne znam, odustajem od natjecanja, tražim Marka da promijeni koreografiju. U četvrtak se pokazuje da ga ipak mogu savladati, u petak sam u zanosu, a u subotu sam sjetna jer znam da tu koreografiju više nikada neću plesati. Svaki ples ima svoju tipičnu krivulju kretanja.

­­

Sa svojim partnerom Markom Hercegom nerijetko oduševljava žiri i gledatelje – nakon svog prvog plesa, engleskog vlacera, Dinko Bogdanić istaknuo je da mu je drago što se posvetila poslu koji iziskuje toliko truda, pogotovo s obzirom da je nedavno rodila, dok je Davor Bilman dodao kako je ‘ugodno iznenađen’ te pohvalio Martinino držanje i fleksibilnost. Paso doble također je oduševio žiri koji im je prošli vikend dodijelio 35 bodova, čime su bili najbolji plesni par, uz Marka Tolju i Anu Herceg. Ipak, Martina priznaje da ponekad nema isti ‘osjećaj’ za svoj ples kao žiri koji ga procijenjuje.

– Najviše sam se bojala rumbe koja je u konačnici ispala sjajno i dobili smo visoke ocijene. Najopuštenija sam bila prije jivea, za koji smo ipak dobili najlošije ocijene tako da moja procjena toga u čemu sam dobra na kraju ipak nije objektivna.

­

Članica žirija u showu ‘Zvijezde pjevaju’ kaže da je ne pogađaju loše ocijene i oštri komentari žirija te da se ne boji ispadanja.

– Strašno mi je važno mišljenje žirija i mog učitelja Marka jer su to profesionalci koji se godinama bave ovim poslom i znaju plesati bolje od mene. Meni je cilj da iz dana u dan budem bolja. Zato se ne bojim ispadanja, ali znam da bi mi bilo žao. Ovaj period u svom životu doživaljavam kao poprilično nestvarnu i bajkovitu priču. Ipak sam ja žena u zrelim godinama i znam da ću kad-tad ispasti – odgovara te zaključuje da uz brojne obveze, dvoje djece, školu pjevanja i kao članica žirija ovogodišnjih Nagrada hrvatskog glumišta, živi od subote do subote i ne računa hoće li doći do finala ili ne.

Kako je u ranijem razgovoru za Gloriju uoči samog početka šeste sezone ‘Plesa sa zvijezdama’, dodatna motivacija za natjecanje bilo joj je i skidanje kilograma plesom, za koje govori da se polako ‘tope’.

– Ne znam o kojim se točno brojkama radi, ali u opsegu sam skinula nekoliko centimetara. Sigurna sam da ću nastaviti plesati i kada natjecanje završi – dodaje majka dvoje djece, 7-godišnjeg sina Noe i 8-mjesečne kćerkice Rebeke.

I dok mnogi sudionici showa tijekom svoje plesne točke ne mogu doći do zraka, operna pjevačica već ima veliko iskustvo sa svjetlima pozornice te priznaje da nije veliki tremaroš i da se dobro nosi s uzbuđenjima.

– Nema nekih velikih oscilacija, znam što svaki dan u tjednu nosi, a dinamika učenja i usvajanja koreografije uvijek je ista. Štreberski pristupam svemu tome, a na pitanje jesam li uzorna učenica ipak će morati odgovoriti moj plesni partner – zaključuje Martina Tomčić.

PROČITAJTE VIŠE: Martina Tomčić: Veseli me skidanje kila plesom

­

Linker
01. svibanj 2024 00:30