Legs and buttocks massage in the spa center
 Foto: istock
ODRŽAVANJE

Masažom do zategnute kože

Dobra masaža neizostavni je dio anticelulitnog tretmana. Osim otapanja masnoća, masiranjem se poboljšava cirkulacija u tijelu, što je ključno u borbi protiv narančine kore.

Anicelulitna masaža, zajedno s uravnoteženom i zdravom prehranom te vježbanjem, najbolji je put do rješavanja masnih naslaga. Ručna ili mehanička masaža tonizira kožu i poboljšava cirkulaciju, zbog čega je mnogi dermatolozi smatraju najvažnijom u borbi protiv celulita i kasnijeg održavanja postignutog uspjeha.

Masaža opušta mišiće i djeluje na krvotok, a kako bi se njezin učinak poboljšao preporučljivo je koristiti esencijalna ulja. Najdjelotvornijim se smatra ulje bršljana koje potiče proizvodnju hijaluronske kiseline u koži, čime ona postaje čvršća i elastičnija, a među omiljenima u anticelulitnoj masaži su i ulja peperminta, đumbira i lavande.

Najučinkovitija je čvrsta ručna masaža, što će najbolje odraditi profesionalni maser, ali anticelulitne masaže se mogu jednostavno izvoditi i kod kuće – sve što je potrebno je dobra volja i ulje za masažu.

Linker
27. travanj 2024 11:04