Massimo Savić progovorio na temu posla, ali i privatnog života.
 Ivan Posavec
OTKRIVENE TAJNE

Massimo Savić: Kako sam pobijedio svoje demone

Zagrebački pjevač, koji ove godine obilježava tri desetljeća na estradi, svoje tijelo doživljava kao skafander koji se troši, a kako to trošenje sve teže podnosi, sve unutarnje strahove i probleme odlucio je riješiti hipnozom.

Prije koncerta u pulskoj Areni, ko­­­jim je proslavio 30 godina karijere, pjevač Massimo Savić (51) pro­­­­veo je desetak dana u Castellu Rausch u Mugebi nedaleko od Po­­­­reča. U tom predivnom zdanju po­­­­­stoji i apartman s njegovim imenom, a vlasnika Darka Rauscha, iluzionista i hipnotizera, upoznao je dok je ondje snimao spot za pjesmu “Lju­­­bav kao miris”. No, nastavio je dolaziti i poslije, a nakon nekog vremena Mas­­­­­simo je svom prijatelju povjerio da ga muči trema, a on mu je predložio da mu pomogne sugestivnom hipnozom.

Je li moguće da i nakon tri desetljeća na estradi osjećate tremu prije nastupa? – Uvijek sam imao tremu. Kod mene je to pitanje odgovornosti. Ali kad je skafander – ka­­­­ko ja nazivam svoje tijelo, jer je u njemu ista osoba samo što se s on s godinama potroši – bio mlad, sve sam nekako lakše podnosio. Sada mi ne samo koncert, već i pomisao da neki dan moram obaviti nekoliko važnih stvari, čini strahovit stres. Tada se bojim oprati i zube da mi ne postane mučno. Veliki sam emotivac i kod mene sve ide kroz želudac. Tako da na dan koncerta smijem pojesti samo malo parmezana ili mozzarelle, meda i koju voćku. Pošteno jedem tek nekoliko sati nakon koncerta. Ali nakon Darkovih tretmana puno se bolje osjećam.

Jeste li tijekom karijere imali pehova? – Imao sam jedan prije par dana! Nakon koncerta na otvorenome u Beogradu, dok sam davao intervju, stršljen me uboo u vrat. Uhvatio sam ga rukom, stisnuo i bacio na pod, a moj klavijaturist mi je nakon sat vremena izvadio žalac. Zatim sam kod Zeline snimao spot za serijal “Tajna”. Kako je bilo jako vruće, a ja se jako znojim, stalno sam brisao čelo maramicama koje sam držao iza vaza s cvijećem da se ne vide u kadru. I valjda sam s jednom povukao i malog crnog pauka. Osjetio sam slabost, srce mi je počelo ubrzano tući, u ustima sam osjetio metalni okus, a drugi dan mi je mjesto uboda bilo natečeno.

Jeste li morali odgoditi koji koncert? – Samo jedan, zbog bolesti. Ali i tada sam se spo­­­jio na razglas i ispričao publici.

Snježana Dragojević Harapin

Pročitali ste skraćeni intervju – cijeli razgovor u kojem Massimo Savić otkriva detalje iz svoje dugogodišnje karijere, zašto ima poseban odnos s Nenom Belanom te kako je prihvatio dečka svoje kćeri Mirne potražite u tiskanom izdanju Glorije (br. 974).

Možete se pretplatiti na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, ali najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
27. travanj 2024 05:42