GLAM I GASTRO

Mate Janković otkriva tajnu savršenog rižota

Budući da je održana u carstvu fine hrane i vina, trgovini delikatesa Bonkulović, promocija luksuznog dvomjesečnika GloriaGLAM bila je prilika da uzvanici, osim u zanimljivim pričama i jesenskim trendovima iz novog broja, razmjene svoja gurmanska iskustva, nauče poneki trik ili probaju nešto što još nisu.

– Prava sam gurmanka, mislim da je hrana jako važna u životu. Najsretnija sam kad kuham za društvo, kad mi je kuća puna ljudi, kad se okupljamo oko stola – rekla je zvijezda večeri i naslovnice Glorije Glam, glumica Ecija Ojdanić , koja svoju ljubav prema finoj hrani, nažalost još nije uspjela prenijeti na svoju djecu, sedmogodišnju Cvitu i trogodišnjeg Jakova – Jako slabo jedu, nisu uopće gurmani.

Kulinarska zvijezda večeri bio je chef Mate Janković , koji je demonstrirao kako se od vrganja – trenutno su u sezoni, a temu o njima i mnoštvo kreativnih recepata možete naći u novom broju GlorijeGLAM – može pripremiti par iznimnih, a vrlo jednostavnih jela.

I dok za druge svakodnevno priprema vrhunske delicije, a namirnice koje pritom upotrebljeva moraju biti vrhunske te tehnički besprijekorno obdađene, kod kuće je vrlo opušten i kod jela najviše cijeni – da ga je pripremio netko drugi.

– Najčešće mi kuha djevojka, a ja uopće ne krititiziram ono što ona pripremi – priznao je chef Mate, koji prema sudionicima showa Masterchef nije baš tako blag.

Jedno od jela koje je Mate Janković pripremio pred uzvanicima je i rižoto od vrganja, a Matine savjete za savršen rižoto pogledajte u videu.

Linker
26. travanj 2024 12:02