PRED OGLEDALOM

Maya Sar: Moj imidž je odraz mog karaktera

Nakon uspješne karijere u Bosni i Hercegovini, koju je lani predstavljala na Eurosongu, 32-godišnja kantautorica pravim imenom Maja Sarihodžić doselila se u Zagreb, gdje je nedavno objavljen njen album ‘Krive riječi’, i velikim koracima u omiljenoj obući – čizmama i balerinkama – kreće u osvajanje hrvatske estrade.

ODRAZ KARAKTERA Moj imidž na sceni odraz je mojeg karaktera: volim stvari koje me ne sputavaju pa mi je i garderoba takva. No često se posavjetujem sa stilisticom Selmom Starfinger, koja me dobro poznaje i uvijek nađe neki novi detalj – nakit, remen… Inače, kad razmišljam o ženama koje mi imponiraju svojim stilom, sviđaju mi se potpune krajnosti – od Audrey Hepburn, glumice neponovljive ženstvenosti, i ekscentrične umjetnice Daphne Guinness do savršeno stilizirane pjevačice Gwen Stefani.

KOSA Otkako sam s 15 godina prvi put stavila boju na kosu – a to su bili blagi pramenovi – promijenila sam razne frizure, sve dužine i boje. No najbolje se osjećam s ovom sadašnjom, o kojoj se, kao i o svima proteklih 10 godina, brine moj prijatelj Ensar. On mi savjetuje i proizvode za njegu kose pa tako sada koristim sve iz linije Bed Head Dumb Blonde.

MOĆ DETALJA U odijevanju sam vrlo opuštena: najbolje se osjećam u trapericama, majici i kožnatoj jakni. Volim modne detalje – kape, šešire ili neki neobičan nakit – koji svakoj odjevnoj kombinaciji zapravo daju karakter. Uglavnom nosim čizme i balerinke, a štikle su neizostavne na koncertima, ali i večernjim izlascima.

NEKOLIKO MINUTA ZA LJEPOTU Često u zadnji čas saznam da moram negdje biti prisutna pa sam se naučila našminkati u nekoliko minuta. Čak i kad imam dovoljno vremena, opet sam ekspresno gotova – jer navika je navika… Sve to dobro funkcionira zahvaljujući dobrim proizvodima – korektoru Chanel Éclat Lumiere, rumenilu MAC Peaches, maskari Lancôme Hypnôse te ružu za usne Chanel Rouge Coco (Chintz).

NJEŽNA NJEGA S obzirom na to da imam osjetljivu kožu, pažljivo biram preparate za njegu kako bih izbjegla alergijske reakcije. Najviše miodgovaraju proizvodi na bazi termalne vode (La Roche-Posay), a kozmetičarki odlazim povremeno – na tretmane čišćenja lica te program za revitalizaciju kože Vitamin C Complex.

Sonja Mlinar

Linker
11. travanj 2024 13:15