HUREM PRIVATNO

Meryem Uzerli: Ne treba mi stan, živim u hotelu

Zvijezda serije “Sulejman Veličanstveni“ glumica Meryem Uzerli u samo dvije godine osvojila je stanovnike Turske, domovine svojega oca koji je u potrazi za boljim životom prije nekoliko desetljeća stalnu adresu pronašao u Njemačkoj zasnovavši obitelj s njezinom majkom Njemicom.

Karijera mlade glumice strelovito je krenula uzlazno čim je počelo emitiranje “Sulejmana“, a njezina popularnost, koju joj je donijela uloga Hurem , ne jenjava ni danas. Mnogima se jako sviđa – neki smatraju njezin turski slatkim, žene boje kosu u njezinu riđu nijansu, dok drugi pak stalno govore o njezinoj težini i dovode u pitanje njezin talent. Ako su joj takve opaske na početku snimanja u Istanbulu i smetale, danas se, priznaje, ne osvrće na takve komentare.

Nakon dvije godine provedene u Turskoj sada se osjeća mnogo bolje. Nigdje ne propušta istaknuti kako je sretna sa svojim novim životom u Istanbulu, hranom, prijateljima, a ponajprije zbog ljubavi dečka Cana Atesa. Turski mediji Meryem opisuju riječima – mirna, topla, prilično samopouzdana. Navode kako ima nevjerojatan smisao za humor, pa bi čovjek mogao pomisliti kako bi joj sljedeća serija mogla biti sitcom. S obzirom na to da puno bolje govori turski nego kad je tek stigla u Istanbul, može se lakše izraziti i s lakoćom izreći ono što joj je na umu, čak se i šaliti. Novinari ističu kako se najviše šarmantno šali na svoj račun.

Njemačka glumica turskih korijena u Istanbulu je prihvatila tamošnji način života koji joj je postao umnogome lakši otkako se navikla na grad i stvorila krug prijatelja. No, vlasnica stana u Berlinu još nije pronašla odgovarajući dom u zemlji predaka i posljednje dvije godine živi u hotelu, jer joj je, kaže, tako ugodnije, piše Slobodna Dalmacija .

– Neki ljudi to ne razumiju. Misle da je za mir pod svaku cijenu potrebno imati stan. Ja to ne mislim. U mojem smo hotelu poput velike obitelji. Ujutro mi se priprema čaj, idem vježbati… Naručim hranu koja mi je za 15 minuta u sobi. Kada poželim s nekime porazgovarati, oko sebe imam pregršt ljudi. Zbog njih se nikada ne osjećam usamljeno – kaže Meryem napominjući kako joj je hotelska gužva iznimno godila, pogotovo prve godine u Istanbulu kada nikoga nije poznavala.

Cijeli tekst pročitajte na portalu Slobodna Dalmacija .

Linker
10. svibanj 2024 17:16