JESENJA SONATA

Mia Begović: Još uvijek se nadam ljubavi

O glumici Miji Begović (49) u posljednje se vrijeme nije mnogo čulo. Razlog je tome što se nakon spora oko stana u Masarykovoj ulici s bivšim suprugom Željkom Žnidarićem, sudjelovanja u zbiljokazu Survivor i napada na svoju kćer Maju Lenu Lopatny Mia napokon posvetila vedrijoj strani života. Na profesionalnom planu tako se upravo priprema za premijeru “Gospođe ministarke” u kazalištu Kerempuh. U režiji Olivera Frljića, a prema tekstu srpskog klasika Branislava Nušića, predstava od nje traži maksimalan angažman.

– Premijera je u subotu, pa upravo jurim na scenu. Uživala sam u svakom trenutku rada na predstavi. Bilo je to izuzetno konkstruktivno vrijeme, prepuno energije. Radilo se svaki dan po osam ili deset sati, ali sjajna ekipa koje se ponosim biti dijelom učinila je od “Gospođe ministarke” predivno iskustvo – rekla je Mia Begović.

Zaokupljena projektom, Mia je na stranu morala staviti i svoj poslijediplomski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti i filma na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Poput prave studentice, nije se propustila malo “izmotavati”.

– Čitam dodatnu literaturu, ali doista bih trebala i navratiti do faksa – kaže sa smiješkom.

Odmor od rada na predstavi glumica, pak, pronalazi u vikendici na rijeci Mrežnici, onoj za koju je tijekom medijski popraćenog spora sa Žnidarićem itekako strepila.

– Jesen je za mene idealno vrijeme u kojem svoj mir pronalazim na Mrežnici. Bila sam tamo i cijelo ljeto jer ove godine nisam stigla u svoj Trpanj. Čudo je ta rijeka. Imam i omiljeni odjevni predmet za hladnije dane – to je moj prsluk Gattinoni kojega se ne mogu zasititi – opisuje Mia svoju Arkadiju.

O brakorazvodnoj parnici i sudskim sporovima glumica ne želi govoriti, ali usprkos svemu još uvijek vjeruje u sreću na intimnom planu.

– Nada u ljubav za mene umire posljednja. Sve negativno što mi se dogodilo dio je života i ne daj Bože da me zatekne i neko veće zlo – staložena je Mia.

Dok ne pronađe srodnu dušu u nekom dostojnom muškarcu, glumica će je uvijek naći u svojoj kćeri Maji Leny, čiji su 21. rođendan upravo proslavile.

– Osjećam se divno kada je gledam, iako i pomalo nostalgično. Pitam se gdje je nestala moja djevojčica s kikicama. No to je još uvijek moje dijete, samo već s 21 godinom. Poželjela bih joj da živi u skladu sama sa sobom, a onda će sigurno biti i sretna – zaključila je ponosna majka.

Linker
17. travanj 2024 06:13