VELIKI DUG

Mia Kovačić tuži menadžericu za neisplatu gotovo 200 000 kuna

Poznata zagrebačka manekenka i voditeljica Mia Kovačić na zagrebačkom je Općinskom kaznenom sudu pokrenula postupak protiv svoje prijateljice Magdalene Olujić, koja joj je istovremeno bila menadžerica, optuživši je da joj je dužna gotovo 200.000 kuna.

Mia je, naime, honorare za manekenske i voditeljske poslove primala preko žiroračuna tvrtke Magis magis d.o.o. u vlasništvu svoje prijateljice Olujić, a suradnju su raskinule u ljeto 2009.

No, prema voditeljičinim tvrdnjama, nakon prekida poslovne suradnje nisu ostale u prijateljskim odnosima jer joj je Olujić odbila isplatiti honorare.

Protiv prijateljice je podnijela kaznenu prijavu zbog utaje, no Općinsko državno odvjetništvo ju je odbacilo pa je sama nastavila kazneni progon. Iako Olujić ne osporava da je Miji dužna isplatiti novac, tvrdi da je svota koju joj duguje višestruko manja. Riječ je o iznosu od 66.000 kuna, a Mia je, tvrdi, sama kriva što joj još nije vratila novac.

Poslovni odnos prijateljice su zasnovale navodno na inzistiranje same voditeljice, a Olujić joj je pomagala oko njezinih angažmana. Voditeljica je čak bila stalno zaposlena u agenciji Magis magis d.o.o. jer joj navodno nije odgovaralo da bude stalno zaposlena na Novoj TV.

Tada bi, naime, morala raditi za fiksnu plaću, a ovako je navodno dobivala po emisiji vrtoglave iznose od čak 15.000 kuna. Takva suradnja funkcionirala je sve do lipnja 2009., kada je Olujić pokušavala stupiti u kontakt s voditeljicom kako bi produljile ugovor. No, prema tvrdnjama Olujić, Mija ju je počela izbjegavati.

Tada je počela vezu s Ivorom Vucelićem s kojim je otputovala u Japan pa su se našle tek potkraj srpnja. Navodno je cijelo ljeto zvala voditeljicu da joj isplati 66.000 kuna, koliko joj je bila dužna. Na kraju ju je Mia obavijestila da je otvorila obrt i pozvala je da dođe u odvjetnički ured Zvonimira Hodaka. Na adresu joj je uskoro stigla tužba “teška”187.549 kuna.

U optužnom prijedlogu traži da sud Olujić kazni sa šest mjeseci zatvora. Izvorni tekst pročitajte u Jutarnjem listu

Linker
03. svibanj 2024 10:34