Sipa/Cropix
PESIMISTIČNE VIJESTI

Michael Schumacher mogao bi ostati u komi do kraja života

Vijest da postoji mogućnost da legendarni vozač Formule 1 ostane u komi do kraja života objavili su najugledniji njemački dnevnici Focus i Bild, a prenosi Jutarnji list.

Michael Schumacher (45) u induciranu komu stavljen je prije 18 dana nakon nesreće na skijanju, jer su ozljede glave bile vrlo teške.

– Ukoliko su ozljede mozga toliko teške da bi mogle naštetiti pacijentu, onda ga liječnici neće buditi iz kome. Ovisno o mjestu gdje je krvario, Schumacher se može probuditi s paralizom, problemima u komunikaciji, koordinaciji, pa čak i promijenjenim karakterom, kazao je za Bild neurolog iz Kölna Gereon Fink.

Njegov kolega Andreas Ziger iz Oldenburga sličnog je razmišljanja:

– Čovjek u komi može provesti cijeli svoj život, bez da na ikakav način šteti ljudskom mozgu. Nagađati koliko će dugo čovjek provesti u komi nije jednostavno i ovisi od osobe do osobe.

U slučaju Michaela Schumachera navodno postoje dvije varijante. Prema prvoj varijanti će se krenuti s buđenjem legendarnog vozača iz kome. To bi se navodno moglo dogoditi kroz dan, dva, a druga da to nije ni u planu, odnosno da će se prvo napraviti dodatne pretrage na njegovom mozgu kako bi se saznalo kakva je oštećenja pretrpio, prenosi Jutarnji.

Linker
25. travanj 2024 02:54