PRED OGLEDALOM

Michelle Yeoh: Moje male make-up tajne

Otkako je na venecijanskoj Mostri prikazan film ‘Reign of Assassins’, malezijska glumica Michelle Yeoh (48) prima pohvale za ulogu akcijske junakinje, ali i za to što je sama odradila većinu kaskaderskih scena. Bivša Miss Malezije, koja je ovo ljeto posjetila Hrvatsku, svoju gipkost i mladenački izgled zahvaljuje stalnim vježbama te brizi za lice i tijelo, a u ovom posljednjem joj pomaže i status ambasadorice kozmetičke kuće L’Oreal.

Koliko često vježbate? – Kako sam godinama plesala balet i trenirala borilačke vještine, naučila sam se brinuti o svojim mišićima. I danas vježbam svaki dan, a većina vježbi uklopljena je u moj način života. Primjerice, kad se probudim, već u krevetu počinjem s rastezanjem. To je dio mog jutarnjeg rituala, baš kao i pranje zubi ili umivanje.

Imate li neki ritual i prije spavanja? – Ne. Kad je vrijeme za spavanje, samo gasim svjetlo i prepuštam se snu.

Osjećate li u svom poslu pritisak da stalno morate izgledati savršeno? – To je dio moje profesije, no vježbanje i sve tretmane kojima se podvrgavam shvaćam kao svakodnevnu rutinu.

Što od šminke uvijek imate u svojoj torbici? – Olovku za oči, ruž sa usne i kremu za sunčanje. Veoma pazim na svoj ten, a to ponajprije znači da kožu moram zaštititi od sunca. Obožavam L’Orealove ruževe jer ih koristim i kao rumenilo.

Koje ste tajne šminkanja naučili tijekom karijere? – Najvažnije što sam naučila jest – slušati vizažiste. Oni ipak znaju najbolje što je u trendu i što kojem licu treba.

Kako se opuštate nakon teškog radnog dana? – Kupka, masaža, sauna… Uživam u svim tretmanima opuštanja koje možete zamisliti. A nema ništa bolje od dobre masaže, jer, ako se dobro osjećate u tijelu, onda vam je i um neopterećen.

Koliko vremena dnevno posvećujete svom izgledu? – Cijeli dan. Tajna i je u tome da sve te postupke uklopite u dnevnu rutinu i da cijeli dan pomalo radite. Tada vježbanje nećete ni osjetiti.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Sve o kozmetičkim trikovima Michelle Yeoh pročitajte u aktualnom broju Glorije (br. 824), koji je na kioscima, ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
29. travanj 2024 00:46