OKRUŽEN DAMAMA

Milan Bandić: Ženi dam svu svoju plaću

Zagrebački gradonačelnik u svom se izbornom stožeru okružio damama uvjeren da će uz njihovu pomoć osvojiti i peti mandat, a u svojoj vikendici u Samoborskom gorju dočekao ih je s jagodama, kremšnitama, kobasicama koje sam pravi i gitarom.

Deset od 27 dama koje je okupio u svom izbornom stožeru slušale su ga udobno se smjestivši uz drveni stol na koji je domaćin iznio kobasice od vepra koje sam priprema, domaći sir i kruškovaču, a uz jagode je poslužio i šampanjac. Odvjetnica Ljubica Matijević-Vrsaljko (52), prva hrvatska pravobraniteljica za djecu, dobacila je u šali Sandri Perković (23) kako joj je draže da je poslužuje olimpijska prvakinja nego Kevin Costner. Operna pjevačica Sandra Bagarić (39), koja je sjedila do njih, je i zapjevala, a pridružila joj se i Snje­­žana Abramović Milković (52), osnivačica i voditeljica Festivala plesa u Svetvinčentu. Spi­­sa­­teljica Milana Vuković Runjić (43), profesorica Ana Stavljenić-Rukavina (74), ministrica zdravstva u vladi Ivice Račana i vrhunska stručnjakinja u projektima vezanim uz Europsku uniju, i dr. sc Mirna Šitum (50), predstojnica Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice, razgovarale su s Bandićevom zamjenicom Jelenom Pavičić Vu­­ki­­če­vić (37). A Vesna Kusin (61), novinarka s 30-godišnjim stažem i bivša ravnateljica Klovićevih dvora, za to je vrijeme po strani sa Sandrom Švaljek (43), neovisnom ekonomskom analitičarkom i bivšom savjetnicom Jadranke Kosor, razgledala staklenke meda koji Milan Bandić dobiva od svojih marljivih pčelica.

Milan Bandić priznaje da se na njegovoj terasi prvi put okupilo toliko žena, ali ne brine se što će mu reći supruga kad se vrati kući. – Moja je žena najpametnija na svijetu: ne radi ništa, a živi ko Tito. Dam joj svu svoju plaću, jer meni ništa ne treba, pa onda ona raspolaže i plaća.

Diana Šetka

Foto: Petar Jurica

Pročitali ste skraćeni oblik teksta. Sve o ‘ženskoj listi’ Milana Bandića’ potražite u tiskanom izdanju Glorije. Možete se pretplatiti na PDF izdanje – u elektornskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
25. travanj 2024 01:15