TEŠKI DANI

Mirjana Sander: Preživjeti sramotu

Nakon što je DORH na čelu s Mladenom Bajićem blokirao svu imovinu uže i šire obitelji bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera (57), njegovoj supruzi Mirjani Sanader (56) najveća je briga kako u novim nenadanim okolnostima zbrinuti sebe i svoje dvije kćeri Petru i Brunu. Premda se očekivalo da će već početkom tjedna otputovati u Austriju, kako bi napokon posjetila supruga zatočenog u ćeliji broj 79 salzburškog zatvora, sveučilišna profesorica Mirjana Sanader procijenila je da prvo treba odraditi svoj posao za koji prima plaću na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, gdje je od 2004. pročelnica Odsjeka za arheologiju.

U utorak, 14. prosinca, četiri dana nakon uhićenja Ive Sanadera, njegova je supruga umjesto u zatvorski posjet došla na fakultet i studentima arheologije održala tri dobro posjećena predavanja.

Na licu donedavno jedne od najmoćnijih žena u državi nije se moglo primijetiti da proživljava najteže trenutke u životu. Izgledala je samouvjereno i autoritativno, glas joj nije podrhtavao niti joj je pogled ponirao prema podu, no malobrojni prijatelji koji su ostali uz osramoćenu obitelj tvrde da u Mirjani Sanader kuha kao u ekspres-loncu.

Nevio Pintar

Pročitali ste skraćenu verzioju teksta. Cijeli tekst pronađite u tiskanom izdanju Glorije (br. 832) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
01. svibanj 2024 09:56