MUKE PO HRANI

Mirjana Šarić: Suprug Dean se u kuhinji snalazi bolje od mene

Iako često ističe da je vrlo zadovoljna svojim trenutačnim životom na dvije adrese – kombinira nekoliko radnih dana u Sarajevu, gdje radi za televizijsku kuću Al Jazeera Balkans i nekoliko slobodnih u Zagrebu – voditeljici i novinarki Mirjani Šarić (41) stalna putovanja iz Hrvatske u BiH ipak pomalo kompliciraju život. Naime, kako nije ljubiteljica bosanske kuhinje, Mirjana sa sobom u Sarajevo često nosi svoje omiljene namirnice.

– Znam mnoge koji su ludi za bosanskom kuhinjom, ali meni je prezačinjena, za svakodnevnu prehranu više volim laganija jela – objašnjava voditeljica i novinarka i dodaje: – Često putujem s namirnicama pa onda na aerodromskom rentgenu moram objašnjavati da to nisu nikakve sumnjive tvari niti da švercam već da u prtljazi imam ajvar, integralnu tjesteninu, losos i slično za osobnu upotrebu.

Mirjana priznaje da voli uživati u finoj hrani, iako se u kuhinji njezin suprug, oftalmolog Dean Šarić, bolje snalazi od nje. No, kad treba nešto pripremiti, bilo svakodnevni ručak ili nešto za posebnu prigodu, njezina tajna je da se disciplinirano drži recepta i sva joj jela, kaže, uspiju iz prve. Finu hranu voli zaliti čašom dobrog chardonnaya, a ljubiteljica je i – rakije.

– Baš mi je zadovoljstvo popiti dobru rakiju, ali pijem ih, naravno, u malim količinama – zaključuje Mirjana Šarić.

Linker
29. travanj 2024 00:56