NA DUNAVU

Mirna i široka slavonska duša Vukovar Film Festivala

Sinoć je na dunavskom usidrenom šlepu svečano otvoren 6. Vukovar film festival – festival podunavskih zemalja. U ime samog festivala, direktor Igor Rakonić zahvalio se na velikom odazivu vukovarske publike. Gradonačelnik Željko Sabo istaknuo je važnost same manifestacije te izrazio zadovoljstvo što festival raste iz godine u godinu. Ministar branitelja Predrag Matić dotaknuo se činjenice da grad koji je imao tako burnu prošlost zaslužuje ovakvo osvježenje. Ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar spomenuo je mirnu i široku slavonsku dušu koja se osjeti na festivalu.

U ime ministarstva kulture festival je otvorila ministrica Andrea Zlatar Violić.

– Festival osmišljen s idejom rijeke Dunav i Podunavlja pruža nam mogućnost da upoznamo i sebe i druge – istaknula je ministrica otvarajući festival. Festival je otvoren hrvatskim filmom “Brija” te mađarskim filmom “Samo vjetar”. Nazočne su pozdravili redatelj “Brije” Luka Rukavina te glumice iz filma “Samo vjetar” Katalin Toldi te Emese Vasvari.

Prije sinoćnjeg svečanog otvorenja u Ružičkinoj je kući održana svečana projekcija izvrsnog dokumentarca “Kralj”, a publiku su pozdravili redatelj Dejan Aćimović i junak filma, hrvatski paraolimpijski prvak Darko Kralj.

Publiku je nakon projekcija dobro zabavila grupa Elemental, dok je za četvrtak planiran koncert Hladnog piva.

Linker
03. svibanj 2024 15:55