MAMA NA ZADATKU

Mirna Maras: Mogla bih stalno biti trudna

Roditeljstvo je najljepši, ali i najteži ži­­votni zadatak. Toga svakim da­­nom postaje sve više svjesna Mi­rna Maras (30), nekadašnja voditeljica prognoze na Novoj TV, koja već go­­dinu i pol uživa u majčinstvu. Ot­­kako je rodila sina Niku, kaže, njezin život je dobio novi smisao, a majčinstvo ju je obogatilo za neprocjenjivo iskustvo koje će uskoro podijeliti i s javnošću. Mirna se, naime, vra­­ća na male ekrane – ovaj put kao voditeljica po­­lusatne emisije Mamin svijet, koja će se svake ned­­jelje, od 9. siječnja, prikazivati na novom za­­bavnom kanalu Doma TV.

Iako se ona tijekom trudnoće osjećala tako dobro da bi, kaže, mogla biti “stalno trudna”, svjesna je da mnoge žene imaju probleme i strahove vezane za to, o čemu će također biti riječi u Ma­­mi­nom svijetu. Mirnini su, pak, strahovi počeli tijekom i neposredno nakon porođaja.

– Ispostavilo se da me baš nitko nije mogao pripremiti na ono što se dogodilo. Porođaj je bio veoma težak i završio je hitnim carskim rezom. Nakon svega, bila sam toliko iscrpljena da sam samo že­­ljela spavati. Tih prvih dana bila sam vrlo osjetljiva. Bojala sam se primiti Niku u ruke da ga, onako sićušnog, ne polomim. A i sljedećih mjeseci sam bila u grču radim li sve kako treba i stalno sam se pitala – je li mu vruće, je li mu hladno, je li gladan, je li žedan… Trebalo je malo vremena da se opustim te osjetim istinsku povezanost i duboku ljubav prema svom djetetu, a čim se to dogodilo, shvatila sam da ga ne bih mijenjala ni za što na svijetu – kaže Mirna Maras.

Osim supruga Marija Valentića (29), nekadašnjeg Mistera Hrvatske i glumca, koji danas radi kao osobni trener u jednoj teretani, najveća pomoć oko Nike joj je mama Jasna, po struci komercijalistica. Baka toliko voli unučića da čim dođe kući s posla, zove kćer da pita treba li ga preuzeti.

Kristinka Šćavina

Linker
16. travanj 2024 17:30