OPORAVAK

Mišo Kovač izašao iz bolnice

Pet dana prije svog 70. rođendana 16. srpnja, iz zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava na kućnu njegu u ponedjeljak je pušten Mate Mišo Kovač, veteran hrvatske estrade koji se sredinom lipnja zbog infarkta prijavio u zagrebačku bolnicu Sveti duh, piše Slobodna Dalamacija.

Odatle je hitno prebačen u KBC Rebro gdje mu je hitnom operacijom na srcu tri premosnice ugradio doc. dr. Vedran Ćorić, isti kardiokirurg koji mu je život spasio i prije 13 godina, kad se pokušao ubiti pucajući si u srce. Nakon što mu se stanje na kardiologiji poboljšalo, poznati pjevač ‘prešao’ je u KC Dubrava, gdje mu je novim zahvatom tim otorinolaringologa riješio problem sa slušnim živcem.

IVANA KOVAČ: Moja agonija zbog tate

Poslije mjesec dana obilaska bolnica, Mate Kovač napokon se vratio kući, i to oko 20 kilograma lakši, a promijenio je i životne navike te za sada više ne puši niti pije kavu.

– U bolnici su ga posjećivali mnogi prijatelji, a najviše Zdravko Mamić, no isključio se od medija i politike što ga je prije jako uzrujavalo. Sada se hrani zdravo, kuha se samo lešo i do odlaska u toplice kroz nekoliko tjedana oporavljat će se kod kuće – kaže pjevačeva supruga Lidija, nakon neizvjesnih dana napokon dobro raspoložena. Višetjedni Mišin boravak po bolnicama sada, nakon neprospavanih noći ispunjenih brigom, vedro smatra tek ‘generalnim servisom’.

Ozbiljne srčane tegobe Mišo Kovač je osjećao još u proljeće te je za Uskrs završio na operacijskom stolu, a život mu je spašen ugradnjom dvaju stentova. Sve do izlaska s liječenja Mišu su svakodnevno posjećivale kćer Ivana (33) i supruga Lidija, koja rođendan ima ovog četvrtka, pa je datumski dva dana starija od supruga.

– Vjerujem u njega i sigurna sam da ćemo imati dvostruku rođendansku proslavu – zaključila je Kovačeva supruga Lidija.

– Svaki dan mu se sve više divim. On je zmaj! – kaže i Ivana ističući kako njezin otac mora još jednom napuniti i Poljud i zagrebačku Arenu.

Izvorni tekst pročitajte u Slobodnoj Dalmaciji.

Linker
29. travanj 2024 06:38