MATIJA DEDIĆ

Moj novi početak

Smršavio sam 16 kilograma i super se osjećam. Istina, bilo bi mi draže kad bih mogao reći da sam kilograme nakupio zato što sam puno jeo, ali svima je poznato kroz što sam prolazio posljednjih mjeseci pa to nikako ne mogu izjaviti. Ali najvažnije je da su ružne stvari iza mene i da sam se preporodio – kaže Matija Dedić, 35-godišnji jazz-pijanist i skladatelj, aludirajući na svoj obračun s alkoholom. – Nisam imao nikakvih kriza, niti sam bio pod bilo kakvim terapijama. Naprosto sam shvatio da tako više ne ide. E, da sam barem prije progledao. Šesnaest kilograma manje i te kako se vidi na ne baš visokom Matiji, tako da se čini kao da se prepolovio. Njegove sanjive oči više se ne zrcale kao nekada nakon čašice više, nego sjaje gotovo dječačkim žarom, a i sam kaže da je pun energije, elana, želje za novim projektima. Te da ima osjećaj da najveće stvari tek dolaze.

– Čini mi se da sada sve nekako drukčije gledam i doživljavam. Čak i muziku. A najvažnije mi je da sam usrećio obitelj. Iskreno govoreći, meni nikada nije bilo stalo do toga što netko o meni misli ili kaže, ali znam da mojoj obitelji nije bilo svejedno.

Diana Šetka

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ako želite saznati više pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 706 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
27. travanj 2024 20:28