DORA JURAS

Moj odmor uz more i surfere

Premda bi, što se izgleda tiče, slobodno mogla i pred kamere, 21-godišnja Dora Juras bolje se osjeća – iza njih. Novinarka RTL-ove emisije Exkluziv obožava “rad na terenu”, a premda je na televiziju došla tek prije nekoliko mjeseci, brzo je “pohvatala konce” novinarskog posla i postala dobrodošlo lice na modnim i društvenim zbivanjima.

No, iako uživa u svom poslu, Dora nije zapostavila obrazovanje te je uspješna studentica novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. A kad ne snima za Exkluziv ili ne priprema ispite, radi kao manekenka zagrebačke modne agencije Talia model. Moda je, kaže, važan dio njenog života: to ne znači da je ovisna o dizajnerskoj odjeći i pomodnim krpicama, nego o lijepim stvarima. Tajna njenog odjevnog stila, tvrdi, je u vještom slaganju kombinacija i u njenoj odvažnosti da ih “začini” efektnim dodacima s muškog odjela Zare ili kratkim haljinicama koje sama kreira i šije. Osim mode, njena strast su plaža i surfanje, stoga sa svojim dečkom Marom Srezovićem najradije ljetuje u Bolu na Braču, poznatom surferskom okupljalištu.

Na plažu odlazim u… tunici od tankog pamuka, Havaianas japankama, slamnatom šeširu i s jutenom torbom na ramenu.

U torbi nosim… Labello za usne, maslinovo ulje za tijelo (imam sreće što mi je put tamna pa nikad ne izgorim) i dodatni badić da se presvučem.

Dosadu na plaži razbijam… listanjem modnih časopisa, plivanjem, piciginom i učenjem surfanja – time se zabavljam zadnje dvije godine i ide mi sasvim dobro – ako vjetar nije prejak.

Omiljene boje na plaži su mi... bijela, žuta i plava jer lijepo izgledaju uz preplanulu put.

Kostimi koji mi najbolje pristaju su… jednobojni minijaturni bikiniji. Nedavno sam kupila jedan s mornarskim motivima u H&M-u i bijeli u Calzedoniji.

Volim kupovati… na muškom odjelu Zare. Imaju super sportske torbe i remene, a zimus sam tamo kupila i svoja dva najdraža pulovera.

Dizajnerski potpisi su mi bitni… samo kad se radi o torbama. Ljeti najradije nosim bijeli Balenciaga model.

Pazim na liniju tako što… obvezno doručkujem, mnogo spavam i bavim se sportom.

Na plaži jedem… voće, a omiljeno mi je grožđe.

Iza sunčanih naočala “škicam”… surfere. Imaju dugu kosu, preplanuli su i bave se sportom – tko bi im odolio? Na Jadranu često ljetujem… na Braču, jer moj dečko najradije surfa na Zlatnom ratu.

San mi je da jednom posjetim… plažu Jericoacoara u Brazilu, jednu od deset najljepših plaža prema izboru časopisa National Geographic.

Najviše se bojim… morskih pasa. Sreća da u Jadranskom moru nema onih najopasnijih.

Nabolje sam se zabavila… u Komiži na Visu. Tamo su ludi partyji na plaži, dok DJ na otvorenom pušta glazbu čitavu noć.

Za ljetne izlaske odijevam… kratke haljine i sandale visokih potpetica.

Kad u dućanu ne nađem model haljine koji mi se sviđa… sašijem je sama. Šiti me naučila baka prema krojevima iz Burde. Nedavno sam sašila kratku nabranu haljinu na jedno rame.

Od poznatih osoba u kupaćim gaćicama najbolje mi izgledaju… holivudski glumci Matthew McConaughey i Colin Farrell , a od žena Kate Hudson i Cameron Diaz . Najviše mi se sviđa kad muškarci na plaži nose… bermude i sunčane naočale.

Ove godine ljetovat ću… u Bolu na Braču.

Napisala i stilizirala Helena Štahan Snimio Matko Stanković Make-up Ana Rajić Snimljeno na bazenu Bluesun hotela Elaphusa u Bolu na Braču

Linker
27. travanj 2024 14:48