IVANA KINDL

Moj otok ljubavi

Snimio Vedran Peteh E da mi je, e da mi je, cimentati more, da moj dragi ne plaća vapore – stihovi su koji se u posljednje doba posvuda pjevuše zahvaljujući televizijskoj reklami za novu tarifu jednog mobilnog teleoperatera u kojoj glavnu žensku ulogu ima 31-godišnja pjevačica Ivana Kindl.

Iako je s partnerom iz reklame, zadarskim glumcem Duškom Modrinićem, u nedavnom showu Zvijezde pjevaju dospjela do finala, Ivana priznaje da joj je reklama s popularnim Crnim Rokom donijela više popularnosti nego višetjedno zajedničko nastupanje u najgledanijem showu HTV-a.

– Kamo god dođem, i to u kontinentalnoj Hrvatskoj gdje ne znaju dalmatinski dijalekt, svi me ispituju što to znači “cimentati”. Ovim putem svima koji ne znaju poručujem da to znači “cementirati”. U pjesmi se, dakle govori o betoniranju mora, no ja se, dakako, protivim svakom uništavanju naše predivne obale i stoga već četvrtu godinu zaredom ljetujem na otoku Lošinju gdje još ima netaknute prirode – kaže Ivana koja se s prvim danima ljeta uputila na kratak odmor u Mali Lošinj.

Na atraktivnim lokacijama na plaži Veli žal pjevačica rođena u Požegi snimila je i spot za singl “Oči” u režiji Darka Drinovca, koji će se uskoro emitirati.

Prva gaža zaborava nema

– U ovaj otok vitalnosti, kako su ga prozvali zbog ugodne klime i ljekovitog bilja, zaljubila sam se sa 17 godina kad sam u Velom Lošinju imala prvu ljetnu gažu. Došla sam prehlađena, u strahu da neću moći pjevati, no ovdašnja mi je klima za dva dana izliječila glasnice – objašnjava Ivana koja sada na Mali Lošinj dolazi s dečkom, basistom i glazbenim tekstopiscem Alenom Križajem, te crnim mačkom Woodyjem. Ivana u Zagrebu ne ide redovito na masažu, no kad dođe na Lošinj, najprije ode u Comfort Zone spa i wellness centar u hotelu Aurora gdje se podvrgava tretmanima na bazi lošinjskog ljekovitog bilja.

Kako je zimus dobila gastritis i smršavjela šest kilograma, ti tretmani, sunce i more blagotvorno djeluju na njezino zdravlje.

– Najviše volim antistresne masaže cijelog tijela uljem lavande. Ovdje je posebno to što se iz svake sobe za masažu i opuštanje vidi more i borova šuma tako da za vrijeme tretmana gledam valove i zaista se osjećam kao u raju – govori Ivana koja će nakon ljetnog odmora nastaviti rad na albumu čiji izlazak planira početkom sljedeće godine. A do tada će glasnice i grlo čuvati ljekovitim medom od lošinjske kadulje koji obvezno ponese kad se vraća kući.

Ivana Kindl

Linker
02. svibanj 2024 04:29