EKSKLUZIVNO: VESNA BANDIĆ

Moja tri desetljeća s Milanom

Ja sam završila srednju školu, a on je bio brucoš. Upoznali smo se na plesu u Studentskom centru. Prišao mi je, pitao: “Plešete li?” i tako je sve počelo – otkrila je Vesna Bandić (54) u ekskluzivnom intervjuu za novu Gloriju kako se upoznala sa svojim suprugom Milanom, zagrebačkim gradonačelnikom i kandidatom za predsjednika Hrvatske.

Gospođa Bandić povučena je i plaha osoba, te se ne buni što već 28 godina, koliko je u braku, živi u suprugovoj sjeni. Zato i nerado govori u medijima, ali samo za Gloriju odlučila je otvoreno pričati o svojem životu i obitelji. Razgovarajući s Glorijinom urednicom Dianom Šetkom otkrila je detalje iz bračnog života obitelji Bandić – kako je započela njihova veza, kako izgleda njihov dan, što joj suprug daruje, kako ju je zaprosio… S posebnim emocijama, Vesna Bandić govorila je, pak, o njihovoj 27-godišnjoj kćeri Ana-Mariji.

– Ana-Marija je dijete ljubavi. Nije nam se dogodila, nego smo je baš planirali. Od prvog dana bio je divan otac, pažljiv, pun razumijevanja – kazala je Vesna Bandić, koja se s kćerkom telefonski čuje svaki dan. U posljednje vrijeme vjerojatno i češće, jer je prije šest mjeseci otišla u mirovinu, a zbog zdravstvenih problema nedavno je provela četiri mjeseca u bolnici.

Govoreći o svojem suprugu, zagrebačkom gradonačelniku, Vesna Bandić istaknula je da je on „idealan“ te da pokraj njega ne može doći do kuhinje.

– Ja kuham jedino kad želim samo za sebe nešto pripremiti, inače je za to zadužen Milan. Uvijek priprema nekoliko jela, a ja mu samo dodajem lonce… Izvanredno kuha. Grah mu je odličan, priprema i razne umake, a donedavno je pekao i najbolje štrudle. Sad više ne stigne. Kuhati je naučio još kao dijete. Naime, njegovi su uzgajali duhan pa je uvijek bilo mnogo posla u polju, a netko je morao ostati kod kuće i pripremiti ručak. Rekao mi je da mu je bilo draže kuhati nego raditi u polju – objasnila je gradonačelnikova supruga.

Iako je njihov brak nakratko prekinut 1993. godine, kad su se razveli te nekoliko godina poslije opet vjenčali, o čemu oboje nerado govore, Vesna Bandić ne sumnja u suprugovu ljubav. Čak i kad njegov posao podrazumijeva da ga kod kuće nema cijeli dan, ona se nimalo ne brine da bi mogao pronaći drugu.

– Nikad u životu nisam bila ljubomorna. Niti znam što je ljubomora. I ne daj Bože da jesam, jer bih živjela u paklu. Ja vjerujem svom suprugu – kazala je Vesna Bandić o svojem suprugu Milanu u ekskluzivnom razgovoru za Gloriju.

Kako je biti supruga zagrebačkog gradonačelnika te kakvi su obiteljski rituali Vesne i Milana Bandića pročitajte u novom broju tjednika Gloria (br. 778), koji je na kioscima od četvrtka, 3. prosinca 2009., ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
27. travanj 2024 21:20