MARIJA HUSAR RIMAC

Moji najljepši božićni blagdani

Božićni blagdani za 34-godišnju pjevačicu Mariju Husar Rimac ove će godine biti doista posebni. Prvi će put okititi bor s tri godine starijim suprugom Vjekoslavom Rimcem, s kojim je u braku od lipnja. I to u novom stanu u Zaprešiću koji su kupili uoči vjenčanja.

A 12. prosinca u zagrebačkom klubu Piranha promovirat će album “Plesni Božić”, s desetak božićnih pjesama u malo drugačijoj obradi. A samo za čitatelje Glorije snimila je i CD “Božić u novom ruhu”, sa sedam blagdanskih pjesama, koji će u ovom broju dobiti na dar.

Zašto ste snimili dva CD-a s božićnim pjesmama? – Na “Plesnom Božiću” su pjesme u malo drukčijem aranžmanu. Uz njih se može i zaplesati čak i u diskotekama i kubovima pa se nadam da će se taj novi aranžman posebno svidjeti mladima. Na taj sam način željela malo proširiti božićni repertoar koji se uglavnom svodio na nekoliko tradicionalnih pjesama. Najavni singl je “Narodi nam se” koji repam s Dragim iz grupe Connect, a producent albuma je David Vurdelja, poznatiji kao Baby Dooks. Za čitatelje Glorije snimila sam dodatni CD na kojem je sedam pjesmama sa spomenutog albuma i nadam se da će im se svidjeti. Posebno me veseli što su na oba albuma gošće Martina Tomčić i Sandra Bagarić s kojima pjevam “Tri kralja jahahu”, dok sa sestrom Ivanom u duetu pjevam “Hark! The Herald Angels Sing” i “Tihu noć”.

Zašto te albume niste snimili sa sestrom Ivanom Husar Mlinac? – Bila mi je velika želja da sama napravim jedan takav projekt i zahvalna sam Zagrebačkoj banci što je prepoznala moj trud i u tome mi pomogla. Ali jasno da bi bez Ivanine pomoći, i konačno zajedničkih dueta, sve imalo manje smisla.

Tko je prvi preslušao albume? – Prijateljica Josipa Gašparić, koja me dugo tjerala da ih snimim. I suprug. Vjeko mi je bio velika podrška ma tom našem prvom zajedničkom projektu.

Kako je bilo poslovno surađivati sa suprugom? – Odlično, jer me Vjeko potpuno razumije i podržava u svemu. A kako je stručnjak za marketing i vlasnik konzultantske tvrtke, bili su mi dragocjeni i njegovi savjeti u tom smislu.

Što vam se promijenilo otkad ste u braku? – Morala sam se priviknuti da sve dijelim s još jednom osobom i da je netko tko me voli, uvijek uz mene. Zato mi nije teško ni skuhati, ni čistiti stan, ni glačati Vjeki košulje. Iako živimo zajedno tek pola godine, vrlo smo uhodan tim. Ne dijelimo kućanske poslove, već uskačemo jedno drugome ako vidimo da jedno od nas nešto ne stigne napraviti ili u tom trenutku radi nešto drugo. Imam sreću da je Vjeko pedantan i uredan pa za njim gotovo i ne trebam pospremati.

Koji je dio dana rezerviran samo za vas dvoje? – Jutro je samo naše. Skuhamo kavu, ako imamo više vremena i doručkujemo, a onda svatko ode za svojim obvezama.

Jeste li imali nesuglasica oko uređenja zajedničkog stana u Zaprešiću? – Nismo. Sve je bio kompromis. I uvijek smo popuštali jedno drugome ako je baš nekome do nečega bilo posebno stalo. Volim jednostavan i decentan namještaj s pokojim detaljem koji prostoru daje toplinu. A u našem stanu prevladavaju bež i bijeli tonovi.

Gdje ćete provesti Božić? – Ako ne otputujemo u Livno k Vjekinim roditeljima, na Badnjak ćemo najprije otići u grad, naći se s prijateljima, popiti negdje kuhano vino i kupiti darove mojim nećacima. Predvečer ćemo okititi bor i slušati božićne pjesme koje pjevaju Diane Krall i Whitney Houston, a na večer ćemo skoknuti do rođaka, a zatim ćemo svi zajedno otići na polnoćku. Na sam Božić moja sestra Ivana, njezin suprug Nino, moji najdraži nećaci, troipolgodišnji Andrej Jona i jednoipolgodišnji Toma, Vjeko i ja odemo k mojoj mami Ani jer je obiteljska tradicija da zajedno doručkujemo.

Jeste li vi “zaduženi” za koje prigodno jelo? – Jako dobro radim riblje paštete, posebno od tunjevine, a za Božić uvijek pripremim francusku salatu, jer jedina imam strpljenja sjeckati krumpir, jaja, mrkvicu, krastavce.

Što ćete darovati suprugu pod bor? – Bit Božića je da se okupi obitelj, a ne da se čovjek istroši. Razmijenit ćemo neke sitnice, a novac koji bismo potrošili na neki skupi dar radije ćemo darovati nekome tko zbilja treba pomoć. Naravno, u darovima su iznimka nećaci: s Andrejem već mjesecima “pregovaram” koji ćemo mu kamper Vjeko i ja kupiti.

Marijana Marinović

Linker
10. svibanj 2024 21:32