MISLAV ČAVAJDA

Moji stilovi, moje igre

Mnogi ga smatraju jednim od najtalentiranijih hrvatskih glumaca, za druge je jedan od najbolje odjevenih Hrvata, a 29-godišnji Mislav Čavajda najviše bi volio da govore kako je najzaposleniji. Jer glumcu, kojeg smo gledali u sapunici “Villa Maria”, TV serijalu “Mamutica”, a kazališni gledatelji pamte ga po ulogama u predstavama “Gospoda Glembajevi”, “U agoniji”, “Otelo” i “Bakhe”, sve je drugo igra osim – glume. I doista joj se posvetio.

Ne samo u Hrvatskoj već i u Americi. U Chicagu već dvije godine surađuje s američkom glumačkom skupinom Every House Has A Door, a upisao je magisterij na prestižnom sveučilištu Columbia u New Yorku.

Kako biste opisali svoj modni stil? – Sviđaju mi se asimetrični krojevi i koketiranje s geometrijom, pa sam sklon japanskim dizajnerima. Grozim se trendova, konfekcije bilo koje vrste i bilo čega što je u određenom trenutku in. O modi ne volim filozofirati: sve što nosim, odraz je moje individualnosti i moje igre.

Čiji vam se stil najviše sviđa? – Volim ležernost i originalnost Johnnyja Deppa , profinjenost i eleganciju Brada Pitta , a inspirira me i klasika Stevea McQueena i Jamesa Deana.

Koju kolegicu smatrate ikonom stila?Anu Karić . Njezin stil je bezvremenski i što god da odjene, izgleda sjajno.

Gdje najčešće kupujete? – U inozemstvu. Otkrio sam butik Gamma Player u Chicagu s dosta odjeće britanskih, japanskih i skandinavskih dizajnera. U Londonu sam, pak, otkrio marku i butik COS, u kojem sam pronašao vrlo zanimljivu odjeću od prirodnih materijala. A u New Yorku najčešće vrludam po Sohou i zalazim u dućan Buckler.

Čime ste obnovili ljetnu garderobu? – U Gamma Playeru sam kupio crne hlače asimetričnog kroja koje se pri dnu sužavaju poput dimija, dugačku pamučnu sivkastoplavu majicu, koja izgleda kao muška spavaćica, i svijetloplavu pamučnu majicu s našivenim prslukom.

Što vam je odjevni fetiš? – Hlače. Uz njih u mom ormaru ima najviše majica kratkih rukava. Ali bez natpisa, printeva, poruka i reklama. To ne podnosim. Kupujete li dizajnersku odjeću? – Ne često. Ponekad kupim hlače Ivice Klarića jer je majstor zanata. A u ormaru imam nekoliko bezvremenskih komada: hlače i prsluk Yohjija Yamamota i jedne Armanijeve hlače. No, draže mi je otkrivati još neafirmirane dizajnere koji teže kvaliteti i probijaju se originalnim krojevima. Za što ste izdvojili najviše novca? – Za jedan Ocha&Garth kaput prljavosivkaste boje. Kupio sam ga u Chicagu i platio 700 dolara.

U kojim prigodama nosite odijela? – Klasično odijelo nikad ne odijevam, ali volim kombinirati hlače s dobrim sakoom i košuljom. Ne nosim ni kravate. Više volim marame i šalove.

Što nikad ne biste odjenuli? – Nemam ništa protiv parea ili tunika,ali nemam potrebu omotavati se tkaninom. Radije ću odjenuti neke lagane lanene hlače i majicu.

Što ljeti odijevate za izlaske? – Lagane hlače klasičnog kroja, platnene cipele, potkošulju ili košulju, najčešće s ruskom kragnom.

Koji su vam omiljeni modni detalji? – Veliki satovi na kožnatoj narukvici, velike sportske torbe, tregeri i pletene kape kakve su nosili Štrumfovi.

Kakvo rublje volite? – Većinom slip gaćice. Bokserice baš i ne nosim.

Pazite li na prehranu? – U zadnje vrijeme jako. Ubacio sam u dnevni raspored i doručak, obično jaja ili neko voće. Ručam obavezno juhu, meso ili ribu s povrćem, a na večer laganu salatu ili tjesteninu, rižoto s povrćem. Pazim da ne jedem poslije osam na večer, a sreća je što volim voće i nisam ljubitelj slatkiša. Bavite li se sportom? – Triput tjedno u društvu mog labradora Mura trčim, najčešće po Tuškancu, a s privatnim trenerom svaki drugi dan vježbam u teretani.

Zbog čega ste obrijali glavu? – Zbog uloge Leonea Glembaja, još 2006., i od tada je brijem svaka četiri dana.

Što koristite od kozmetike? – Samo kremu za lice i nevenovu mast poslije brijanja. A omiljeni parfemi su mi Hot Leather Marka Buxtona te Reflection od Amouagea.

Marijana Marinović

Linker
29. travanj 2024 08:44