NESKLONA PROMJENAMA

Monika Sablić: Suprugu sam najdraža prirodna

Iako njene kreacije rado nose mnoge poznate Hrvatice, splitska modna dizajnerica Monika Sablić (32) sama je sebi najbolji model. Supruga nogometaša Gorana Sablića, bivša Miss Dalmacije koja je prošle godine predstavila svoju prvu modnu kolekciju, poznata je po svom rafiniranom stilu – i to ne samo kod odabira odjeće, nego i šminke. U njenoj kozmetičkoj torbici prevladavaju blagi, transparentni puderi te pastelne boje sjenila i ruževa.

Što ste s godinama promijenili u načinu šminkanja? – Riješila sam se teških pudera, tamnosmeđih rumenila, žarkih ruževa… svega što ne izgleda prirodno. Isto je i s odjećom.

Kako usklađujete šminku s odjećom? – Uz dnevne kombinacije se ne šminkam, ili eventualno stavim ruž u boji mesa, a navečer uvijek dobro promislim…. Primjerice, uz crno-bijelu kombinaciju gotovo uvijek stavim crveni ruž.

Što najprije primijetite na drugoj ženi – frizuru ili manikuru? – Lijepe ruke i nokte, jer je to i meni važno. U Kijevu, gdje je moj suprug dugo igrao za tamošnji nogometni klub, postala sam gotovo ovisna o manikuri i pedikuri, pa i danas odlazim na tretmane barem jednom mjesečno. Inače, volim kratki nokat.

U čemu je najveća razlika između Ukrajinki i Hrvatica kad je njega u pitanju? – Ukrajinke mnogo više rade na svom tijelu. A zbog hladne klime među najpopularnijim tretmanima su kupelji, saune, piling tijela…

Što vi radije prakticirate – tjelovježbu ili wellness? – Kombiniram jedno s drugim. A najdraža mi je rekreacija na otvorenom, na Marjanu.

Kad ste bili najzadovoljniji svojim izgledom? – Nisam sklona promjenama, već godinama imam i više-manje istu frizuru – poludugu kosu i kestenjastu boju, koja je vrlo slična mojoj prirodnoj.

Čime njegujete kožu lica i tijela? – Ljeti za lice koristim Chanel Hydra Beauty Serum i Hydramax plus active gel kremu, koji samo daju vlagu, a ove jeseni sam nabavila i prvu antiaging kremu. Za njegu tijela važno mi je samo da su krema i mlijeko hranjivi.

S kakvom ste šminkom suprugu Goranu najljepši? – Njemu sam najdraža – prirodna.

Kako birate parfeme? – Ovisi koje je godišnje doba, a najviše mi odgovara zima jer volim teške, slatkaste parfeme. Izuzetak su Chanelov osvježavajući miris Cristalle Eau Verte od gorkog limuna sa Sicilije te mirisi Pierre Montale.

Dolores Tolić

Linker
27. travanj 2024 14:50