BORBA ZA ŽIVOT

Najteža bitka Helge Vlahović

Na pitanje što želi u 2012. godini, u intervjuu Gloriji uoči Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije koji je godinama komentirala iz zagrebačkog studija, HTV-ova legenda Helga Vlahović Brnobić , odgovorila je: “Da me posluži zdravlje, da sam u kondiciji, da uživam u moru i da sam što češće s kćerima. Samo mir mi treba, mir i sloga u familiji, tome apsolutno težim. I, veselim se svakom novom danu”.

Na žalost, Helgina zloćudna bolest, o kojoj su znale samo kćeri Renee i Karla te najbliži obiteljski prijatelji, uzela je maha. S njom se nosila godinama, strpljivo, disciplinirano te nadasve diskretno – jer, kao što je bila dama u poslu, tako ni u bolesti nije svojim tegobama željela nikoga opterećivati. Njena borba, odlučila je, bit će samo njena. No, jedan od razloga zašto o tome nikad nije govorila u javnosti jest to što je željela poštedjeti svoju majku Veru, koja je 1. siječnja proslavila 94. rođendan. No, mama je u međuvremenu saznala istinu jer se Helgi posljednjih tjedana zdravstveno stanje pogoršalo te je završila u bolnici.

Željko Slunjski

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o najtežim danima Helge Vlahović Brnobić pronađite u tiskanom izdanju Glorije (br. 894) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
06. svibanj 2024 06:41