FILMSKI FESTIVAL U VENECIJI

Najveća zvijezda - Berlusconijev sin

Nakon dugih dvadeset godina domaći film otvorio je u srijedu navečer Filmski festival u Veneciji. Čast je pripala jednom od najskupljih talijanskih filmova u povijesti, 25 milijuna eura vrijednoj sicilijanskoj obiteljskoj sagi “Baaria” Giuseppea Tornatorea.

Iako su domaćini ponosni na činjenicu da imaju film za otvorenje najstarijeg filmskog festivala na svijetu, zbog toga je prve večeri patio crveni tepih. Na premijeru nije došla ni Monica Bellucci, koja glumi u filmu, pa su se svjetski fotografi morali zadovoljiti ostatkom ekipe – redateljem Tornatoreom, slavnim skladateljem Eniom Morriconeom i debitanticom Margaret Made.

Zato je najviše pažnje i privukao Pier Silvio Berlusconi, 40-godišnji sin talijanskog premijera, koji je na Lido došao u pratnji djevojke Silvie Toffanin.

Da otvaranje Venecije ipak ne ostane bez glamura pobrinula se atraktivna holivudska glumica Eva Mendes, koja je došla na projekciju filma “Bad Liutenant”. Odjevena u crveno-crnu haljinu golih ramena, američka glumica kubanskog podrijetla izgledala je očaravajuće na crvenom tepihu uvjerljivo podsjetivši zašto ju svrstavaju među najljepše žene na svijetu.

Iako je početak bio siromašan, na Lido će i ove godine ipak doći niz razvikanih imena. Predvodit će ih George Clooney, no samo malo manje uzvika oduševljenja talijanskim obožavateljima priuštit će Matt Damon, Sylvester Stallone, Juliane Moore, Viggo Mortensen…

Filmski festival u Veneciji trajat će do 12. rujna, kada će biti zatvoren dodjelom prestižnog Zlatnog lava.

Linker
28. travanj 2024 11:21